Έξαρση ιλαράς στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Σοβαρή έξαρση της ιλαράς διαπιστώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Ευρώπη, με επανεμφάνιση κρουσμάτων ακόμη και σε χώρες όπου είχε εξαλειφθεί, όπως η Ελλάδα, η Βρετανία, η Αλβανία και η Τσεχία. Στην έκθεσή του ο ΠΟΥ εκφράζει σοβαρή ανησυχία και κάνει έκκληση να ενταθούν οι εκστρατείες εμβολιασμού.

 

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2019 σημειώθηκαν 89.994 κρούσματα ιλαράς σε 48 ευρωπαϊκές χώρες, αριθμός υπερδιπλάσιος από αυτόν που καταγραφόταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (44.175) και ήδη υψηλότερος από εκείνον ολόκληρης της περασμένης χρονιάς (84.462).

 

Επίσης στην Ευρώπη, καταγράφηκαν 37 θάνατοι το πρώτο εξάμηνο εξαιτίας της ιλαράς και 74 το 2018. Στα περισσότερα κρούσματα, οι ασθενείς είναι κάτω των 19 ετών (60% του συνόλου).

 

Ειδικά για την Ελλάδα, τη Βρετανία, την Τσεχία και την Αλβανία τονίζει ότι, βάσει των δεδομένων, πλέον παύει να τις θεωρεί χώρες όπου η ασθένεια έχει «εξαλειφθεί». Ειδικότερα, στη Βρετανία καταγράφηκαν 953 κρούσματα το 2018 (και άλλα 489 από την 1η Ιανουαρίου 2019), στην Ελλάδα 2.193 (28), στην Αλβανία 1.466 (475) και στην Τσεχία 217 (569).

 

Το φαινόμενο καταγράφεται σε όλες τις άλλες περιοχές του κόσμου, πλην της αμερικανικής ηπείρου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, που τονίζει ότι ενώ η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα με εμβόλια, αν δεν προληφθεί μπορεί να σκοτώσει ή να αφήσει ανάπηρα τα παιδιά. Παρ' όλα αυτά, τα κρούσματα αυξάνονται σε παγκόσμια κλίμακα στα 365.000, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από το 2006.


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.