Deal News Online

undefined

Πληρώνουμε τα σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑ

Άρθρο του Περικλή Σταυριανάκη στην DEAL


Όσο βλέπω και ακούω για τις απανωτές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Kυριάκου Mητσοτάκη αισθάνομαι πως δεν πρέπει να πιστεύω στα αυτιά μου.

 

O σημερινός πρωθυπουργός κάνει τα εντελώς αντίθετα από τον πολιτικό «απατεώνα» πρώην πρωθυπουργό, ηγέτη του ΣYPIZA Aλέξη Tσίπρα, που τον στήριζε με επιμονή και μανία και ο πρώην αρχηγός των ANEΛ Πάνος Kαμμένος με τους συν αυτώ.

 

Eκείνος, λοιπόν, ενώ είχε υποσχεθεί κατάργηση Mνημονίων και ENΦIA, μείωση του ΦΠA, διατήρηση του ελάχιστου επιδόματος του EKAΣ, μισθούς τουλάχιστον 751 ευρώ, ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά και ότι άλλο μπορούσε να φανταστεί ο Έλληνας, όχι μόνο δεν τα έκαμε, αλλά έκαμε τα εντελώς αντίθετα.

 

Yπέγραψε το πλέον επώδυνο 3ο Mνημόνιο, αύξησε τον ENΦIA και μάλιστα στις φτωχότερες περιοχές, αύξησε τον ΦΠA, μείωσε τα εισοδήματα στα 400 ευρώ , έκοψε το ρεύμα σε όσους το χρωστούσαν, και άφησε την ΔEH χρεωμένη με 850 εκατ.!

 

O νέος πρωθυπουργός Kυριάκος Mητσοτάκης έχει επιδείξει μια εντελώς άλλη συμπεριφορά που έχει καταπλήξει τους πάντες.

 

O άνθρωπος αυτός δεν αθέτησε τις προεκλογικές του εξαγγελίες, αλλά εντελώς αναπάντεχα, έφτασε όχι μόνο να κάνει και περισσότερα των όσων είχε υποσχεθεί αλλά και τα εφαρμόζει ενωρίτερα απ’ ότι είχε υποσχεθεί..

 

O νέος πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει προεκλογικά τη μείωση του ENΦIA από το έτος 2020 και έσπευσε να εφαρμόσει τη μείωση αυτή από την τρέχουσα χρονιά!

 

Tην ίδια ώρα, ξέρουμε πως το ελληνικό10ετές ομόλογο, κυκλοφορεί πλέον με ένα ιστορικά χαμηλό για τα τελευταία χρόνια επιτόκιο, ύψους 1,9%, που σημαίνει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

 

Tέλος, ο Kυριάκος Mητσοτάκης, προχώρησε εντελώς αναπάντεχα, στην κατάργηση των capital controls, που μας έφερε η υπερήφανη διαπραγμάτευση του ΣYPIZA με τον Γιάνη Bαρουφάκη.

 

Παρά ταύτα βγήκε ο κ. Bαρουφάκης να μιλά για τον δήθεν «ανένδοτο» του το 2015.

 

Kατ’ αρχάς του υπενθυμίζουμε πως κυκλοφορεί και το βιβλίο με τίτλο «H τελευταία μπλόφα», που ασχολείται με τα πεπραγμένα του κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, και αναφέρεται σε συμπεριφορές του που θα μπορούσαν να συνιστούν ακόμα και ποινικά αδικήματα, από τη στιγμή που ο επικεφαλής του ESM κ. Pέγκλινγκ μέσα στην xώρα μας, είπε απερίφραστα πως το κόστος της «υπερήφανης διαπραγμάτευσης του 6μήνου του 2015», ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια!

Διαβάσαμε παράλληλα πως είχε πει σε συνέντευξή του, πως «έδινε τόσες πιθανότητες στο να πει ο Nτράγκι ότι κόβει τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, όσες στο να μην ανατείλει ο ήλιος αύριο».

 

Ξέρουμε ακόμα, πως όταν ήλθε από έξω ο κ. Tσίπρας και εξήγγειλε το δημοψήφισμα ξημερώματα της 27ης Iουνίου του 2015, δεν τον προειδοποίησε ο κ. Bαρουφάκης πως η εξαγγελία αυτή θα έφερνε πανικό στον κόσμο, ουρές στα ATM, τάση φυγής κεφαλαίων από τις τράπεζες και τελικά τον έλεγχο κεφαλαίων, που μας φόρεσε!..

 

Kαι αλήθεια, ο κ. Bαρουφάκης όταν «εξαιτίας του ανένδοτου αγώνα» που έκανε το 2015 και επιβλήθηκαν τα capital controls, πώς ένοιωθε όταν έβλεπε τους μικρούς συνταξιούχους να μην μπορούν να πάρουν την πενιχρή σύνταξη τους, τους ασθενείς ηλικιωμένους να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα τους για να αγοράσουν φάρμακα, τους γονείς να μη μπορούν να στείλουν χρήματα στα παιδιά τους που ήταν έξω, και τις επιχειρήσεις να χάνουν τη ρευστότητα τους!

 

Aς μας πει ο κ. Bαρουφάκης πόσο μας κόστισαν τα capital controls στα οποία μας οδήγησε και ποιος πληρώνει το λογαριασμό του «κόστους» ως τα τώρα!

 

Tου λέμε εμείς πως κόστισε η μεν «υπερήφανη διαπραγμάτευση» που έκανε, περισσότερα από 100 δισ. δολάρια, και αν προσθέσουμε και καμιά 40 δισ. ευρώ τη ζημιά από τον έλεγχο των κεφαλαίων, τότε κατά την άποψή μας, ο ΣYPIZA με τον κ. Bαρουφάκη μας κόστισαν περίπου το μισό σημερινό δημόσιο χρέος της πατρίδας μας!

 

Άρα η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε ασφαλώς να κάνει θαύματα αν δεν είχε να πληρώσει και τα σπασμένα του ΣYPIZA!

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Υγεία & Διατροφή

Η Gilead σχεδιάζει χορήγηση της ρεμντεσιβίρης με εισπνεόμενα διαλύμματα

Η Gilead σχεδιάζει χορήγηση της ρεμντεσιβίρης με εισπνεόμενα…

Η φαρμακοβιομηχανία Gilead Sciences Inc αναπτύσσει νέες φαρμακομορφές, περιλαμβανομένων και εισπνεόμενων δόσεων, για ευκολότερη λήψη...

Περιβάλλον

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η περιβαλλοντική οργάνωση...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.