Ιταλία: 'Εως την Τετάρτη η νέα κυβέρνηση Κόντε

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα ότι έχει την πρόθεση να παρουσιάσει την σύνθεση της νέας ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού την Τετάρτη, τερματίζοντας την πολιτική κρίση που διέρχεται η χώρα. «Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας - όχι την Δευτέρα, αλλά την Τρίτη, το αργότερον την Τετάρτη - θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε» τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Κίνημα των 5 Αστέρων ( M5S) και το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), δήλωσε στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano. Τότε, ο Τζουζέπε Κόντε θα παρουσιάσει την σύνθεση της ιταλικής κυβέρνησης στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Στην συνέχεια, ο Κόντε και η κυβέρνησή του θα ορκισθούν την Πέμπτη και θα ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο.

 

Ο Τζουζέπε Κόντε έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης την προηγούμενη Πέμπτη. Επειτα από ορισμένες δημόσιες διαφωνίες ανάμεσα στα δύο κόμματα, κάποτε πολιτικούς αντιπάλους, που αποφάσισαν να κυβερνήσουν από κοινού για την αποφυγή της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, «υπάρχει πλέον ατμόσφαιρα συνεργασίας», δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός.

 

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των υπουργικών θώκων, ο Κόντε δήλωσε ότι θα ζητήσει από τα δύο κόμματα να κάνουν προτάσεις και όχι να διατυπώσουν απαιτήσεις, έτσι ώστε να σχηματισθεί η καλύτερη δυνατή ομάδα. Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός θα έχει ένα και μοναδικό πρόγραμμα, διευκρίνισε.

 

Ο Τζουζέπε Κόντε αρνήθηκε ότι είναι μέλος του Κινήματος των 5 Αστέρων και επέμεινε στην ουδετερότητά του. «Δεν είμαι μέλος του Κινήματος των 5 Αστέρων, δεν συμμετέχω στις συνεδριάσεις της ηγεσίας του, δεν έχω συναντηθεί ποτέ με τις κοινοβουλευτικές ομάδες, άρα το να με αποκαλούν «M5S» είναι κατά την γνώμη μου ανάρμοστο». Ωστόσο παραδέχθηκε ότι βρίσκεται «κοντά τους». «Τους ξέρω από καιρό και συνεννοούμαι καλά με το M5S, είπε.

 

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιμένει ότι πρέπει να πάρει μία θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης ακριβώς με το επιχείρημα της εγγύτητας ανάμεσα στον Κόντε και το M5S.


protoselida

World Business

Procter & Gamble:  Άνοδο στις πωλήσεις το  γ΄ τρίμηνο

Procter & Gamble: Άνοδο στις πωλήσεις το…

Aύξηση των οργανικών πωλήσεων κατά 7% το γ΄ τρίμηνο, ανακοίνωσε η Procter & Gamble, συνεχίζοντας...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τεχνολογία

Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το 2025

Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το…

Η Κίνα αναμένεται να βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης εμπορικών υπηρεσιών 5G με τις εκτιμήσεις...

Περιβάλλον

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Οι παγκόσμιες προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.