Πάτρα: 11ο Διεθνές Σιρκουί Καρτ στις 14-15/09

Σε θέση εκκίνησης βρίσκεται για άλλη μια χρονιά η αχαϊκή πρωτεύουσα για το Patras International Circuit for Kart, το  11ο Διεθνές Σιρκουί Καρτ Πάτρας που θα διεξαχθεί στις 14 και στις 15 Σεπτεμβρίου.

 

Αποτελώντας πλέον θεσμό για την πόλη των Πατρών, καθώς ήταν μια  ιδέα που γεννήθηκε από ανθρώπους της πόλης και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2010, η δράση έχει ως στόχο την ανάπτυξη της περιοχής της Δυτικής Ελλάδος και την ανάδειξη της σαν το κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας.

 

Η Πάτρα έχει αγκαλιάσει το πολυεπίπεδο αυτό γεγονός από τον πρώτο χρόνο της διεξαγωγής του, ενώ οι διοργανωτές φροντίζουν κάθε χρόνο να αναβαθμίσουν το θεσμό μέσα από παράλληλες δράσεις και γεγονότα, ώστε να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας που διέκρινε το εγχείρημα.

 

Μόνο στην περσινή διοργάνωση περισσότεροι από 20.000 θεατές κατέκλυσαν το Ιστορικό Κέντρο της πόλης, για να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των συμμετεχόντων, οι οποίοι εφέτος προβλέπεται να υπερβούν τις περυσινές συμμετοχές. Ειδικότερα, το 2018 έλαβαν μέρος 300 οδηγοί καρτ εκ των οποίων και ξένοι οδηγοί και αγωνιστικές ομάδες εξωτερικού, ενώ τα ξενοδοχεία της Δυτικής Ελλάδας και της Πάτρας παρουσίασαν πληρότητα σε μεγάλο ποσοστό το Σαββατοκύριακο των αγώνων, σύμφωνα με στοιχεία των επαγγελματιών του κλάδου.

 

Όπως είναι προφανές, τα οφέλη για τη Δυτική Ελλάδα και την Αχαΐα συμπυκνώνονται στην άμεση ανταποδοτικότητα σε τουριστική κίνηση από την προσέλκυση αθλητών και συνοδών αφενός, και εξειδικευμένων ομάδων τουριστών με τα αντίστοιχα ειδικά ενδιαφέροντα αφετέρου, στην έμμεση ανταποδοτικότητα από τη γενικότερη προβολή της περιοχής με πρεσβευτές τους συμμετέχοντες.

 

Σημειώνεται ότι φορέας διοργάνωσης του Σιρκουί είναι ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.