Η ναυτιλιακή βιομηχανία στην ατζέντα Πλακιωτάκη στο Λονδίνο Προτεινόμενο

Ζητήματα της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας και η διμερή συνεργασία Ελλάδας-Μεγάλης Βρετανίας στο ναυτιλιακό τομέα, ενόψει του Brexit, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει στο Λονδίνο αύριο και μεθαύριο, υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

 

Tην Τρίτη 03/09 o κ. Πλακιωτάκης θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Kitack Lim, ενώ την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου με την υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και αρμόδια για θέματα ναυτιλίας Nusrat Ghani.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο υπουργός με το γενικό γραμματέα του ΙΜΟ, θα εξεταστεί το θέμα της εφαρμογής του νέου τύπου καυσίμου χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, από το 3,5% στο 0,5% από 01/01/2020 που έχει θέσει ο διεθνής ναυτιλιακός οργανισμός, αλλά και η αποτελεσματικότερη εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων. Επίσης, η εντονότερη παρουσία της Ελλάδος στα θεσμικά όργανα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

 

Στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Πλακιωτάκης με την υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και αρμόδια για θέματα ναυτιλίας κυρία Νουσράτ Γκανί, αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς ναυτιλιακές σχέσεις των δύο χωρών η ναυτική εκπαίδευση και η προοπτική της αμοιβαίας αναγνώρισης αναφορικά με τα αποδεικτικά της ναυτικής ικανότητας.

 

Επίσης, θα εξεταστεί η συνεργασία των δύο κρατών στο πλαίσιο των εκλογών στον ΙΜΟ για την ανάδειξη του νέου Συμβουλίου αλλά και οι επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στη χώρα μας αναφορικά με λιμενικό τομέα.


protoselida

Media

ΕΣΗΕΑ: Επιτροπή για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο

ΕΣΗΕΑ: Επιτροπή για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο

Με σκοπό την διεκδίκηση εκ μέρους του δημοσιογραφικού κλάδου δίκαιου μεριδίου από τα υπερκέρδη που...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αθλητικά

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Ο "κατήφορος" της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην παγκόσμια...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.