Η ναυτιλιακή βιομηχανία στην ατζέντα Πλακιωτάκη στο Λονδίνο Προτεινόμενο

Ζητήματα της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας και η διμερή συνεργασία Ελλάδας-Μεγάλης Βρετανίας στο ναυτιλιακό τομέα, ενόψει του Brexit, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει στο Λονδίνο αύριο και μεθαύριο, υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

 

Tην Τρίτη 03/09 o κ. Πλακιωτάκης θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Kitack Lim, ενώ την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου με την υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και αρμόδια για θέματα ναυτιλίας Nusrat Ghani.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο υπουργός με το γενικό γραμματέα του ΙΜΟ, θα εξεταστεί το θέμα της εφαρμογής του νέου τύπου καυσίμου χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, από το 3,5% στο 0,5% από 01/01/2020 που έχει θέσει ο διεθνής ναυτιλιακός οργανισμός, αλλά και η αποτελεσματικότερη εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων. Επίσης, η εντονότερη παρουσία της Ελλάδος στα θεσμικά όργανα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

 

Στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Πλακιωτάκης με την υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και αρμόδια για θέματα ναυτιλίας κυρία Νουσράτ Γκανί, αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς ναυτιλιακές σχέσεις των δύο χωρών η ναυτική εκπαίδευση και η προοπτική της αμοιβαίας αναγνώρισης αναφορικά με τα αποδεικτικά της ναυτικής ικανότητας.

 

Επίσης, θα εξεταστεί η συνεργασία των δύο κρατών στο πλαίσιο των εκλογών στον ΙΜΟ για την ανάδειξη του νέου Συμβουλίου αλλά και οι επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στη χώρα μας αναφορικά με λιμενικό τομέα.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Τουρισμός

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την άνοδο τουρισμού από την αυστριακή αγορά καταγράφηκαν στη διάρκεια συναντήσεων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.