Διεθνές workshop για τον συνεδριακό τουρισμό στην Αθήνα

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου κύρηξε την έναρξη των εργασιών του 24ου διεθνούς Workshop on Radiation Monitoring on International Space Station (WRMISS), που πραγματοποιείται στην Αθήνα έως τις 5 Σεπτεμβρίου από την ελληνική εταιρεία για την ακτινοπροστασία HERADO, που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην αποστολή του Orion της NASA στη Σελήνη.

 

«Συνέδρια όπως αυτό, ενισχύουν το στόχο της ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού στην Ελλάδα -κάτι που είναι σημαντικός στόχος μας. Το να είμαστε σε θέση να προσελκύουμε τη διοργάνωση μεγάλων παγκόσμιων συνεδρίων σε μόνιμη και σταθερή βάση, είναι για αυτονόητους λόγους μία από τις βασικές μας προτεραιότητες», τόνισε μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό της η κ. Γκερέκου.

 

Στο Workshop της Αθήνας λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 100 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων ειδικοί επιστήμονες και διευθυντικά στελέχη από την NASA, την Καναδική Διαστημική Υπηρεσία, τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία και άλλες Υπηρεσίες Διαστήματος, από εταιρείες όπως η Lockheed Martin, καθώς επίσης αστροναύτες και νομπελίστες.

 

Η κα Γκερέκου αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, που όπως υπογράμμισε συγκαταλέγονται στα «πιο λαμπρά "αστέρια" της παγκόσμιας επιστήμης και της καινοτομίας», σημείωσε πως «οι άνθρωποι, από την αρχή της παρουσίας μας πάνω στη Γη, αναζητούμε το ιδανικό και το "τέλειο". Και ανεξάρτητα από τα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία ζούμε, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές πολιτισμικές μας καταβολές, μπορούμε να αναγνωρίζουμε την "καλαισθησία" και την "τελειότητα" όπου τη συναντήσουμε, γιατί αυτή έχει κοινά και πανανθρώπινα χαρακτηριστικά».

 

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ δεν παρέλειψε ακόμη να συγχαρεί την πυρηνική φυσικό και Διευθύνουσα Σύμβουλο της HERADO κα Μαριάνθη Φραγκοπούλου «μια Ελληνίδα επιστήμονας που κάνει τη χώρα μας υπερήφανη», ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στην Αθήνα και τους προέτρεψε να απολαύσουν «όλα όσα προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η χώρα μας: τον ήλιο, τη θάλασσα, το εκπληκτικό κλίμα και πάνω απ' όλα, ίσως τον καλύτερο μπλε ουρανό του πλανήτη».


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.