ΠΙΣ: Επιτακτική η ανάγκη για αντιγριπικό εμβολιασμό

Με δεδομένο ότι ξεκινά η περίοδος εμφάνισης του ιου της γρήπης και στη χώρα μας, Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει την ανάγκη αντιγριπικού εμβολιασμού, αλλά και επαγρύπνηση για τη νόσο.

 

Όπως αναφέρει ο ΠΙΣ, η εμβολιαστική κάλυψη συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, τόσο στον γενικό πληθυσμό, όσο και στους επαγγελματίες υγείας, παρότι υπάρχει εικόνα     βελτίωσης τα τελευταία χρόνια.

 

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), 154 άνθρωποι έχασαν τη ζωή     τους από λοίμωξη από τον ιό της γρίπης, κατά την περίοδο επιτήρησης της γρίπης 2018-2019. Παράλληλα εξαιτίας της ίδιας λοίμωξης, 374 νοσηλεύτηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς της γρίπης ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκδίδει ετήσια έκθεση με τις ομάδες υψηλής προτεραιότητας εμβολιασμού.

 

Τα άτομα που συστήνεται να εμβολιασθούν για την εποχική γρίπη είναι:

 

- Έγκυες γυναίκες

 

- Παιδιά ηλικίας 6μηνών και άνω

 

- Ηλικιωμένοι

 

- Άτομα με χρόνιες παθήσεις

 

- Επαγγελματίες Υγείας

 

Όσον αφορά στους εργαζόμενους σε χώρους υγείας, όπως τονίζει ο ΠΙΣ, η εμβολιαστική κάλυψη για τη γρίπη παγκοσμίως αγγίζει το 66%, ενώ στη χώρα μας είναι κάτω από 30%.

 

Ο στόχος δε, σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι να ξεπερνά το 75%. Η σύσταση από τον ΠΟΥ είναι ανοσοποίηση με μια δόση εμβολίου ετησίως.

 

Ταυτόχρονα, όπως προσθέτει ο ΠΙΣ, στη χώρα μας ανεπαρκής είναι η εμβολιαστική κάλυψη, με βάση τα διεθνή πρότυπα, ακόμη και στους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Είναι χαρακτηριστικό σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας ότι ένα 26,3% του πληθυσμού άνω των 75 ετών, δεν έχει εμβολιαστεί ποτέ.

 

Στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας της χώρας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους Ιατρικούς Συλλόγους να ενημερώσουν τα μέλη τους και να αναλάβουν δράσεις ενημέρωσης των πολιτών.


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.