Πολιτική

Σκρέκας: Οι τρεις άξονες της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα

Με επίκεντρο τους νέους αγρότες

 

Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα αναφέρθηκε κατά την επίσημη επίσκεψή του στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική Κώστας Σκρέκας.

 

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, οι άξονες δράσης της κυβέρνησης  για την ανάταση του αγροτικού τομέα είναι τρεις:

 

-η στήριξη του εισοδήματος των αγροτών

 

-η είσοδος των νέων αγροτών και κτηνοτρόφων στον πρωτογενή τομέα

 

-η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η προστασία του περιβάλλοντος

 

Ο κ. Σκρέκας τόνισε την ανάγκη στήριξης των νέων αγροτών και των κτηνοτρόφων, που -όπως είπε- επενδύουν ως νέοι καλλιεργητές στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν ενεργοί και αυτό είναι ένα στοίχημα, γιατί, ως χώρα, έχουμε πάρα πολύ γερασμένο αγροτικό πληθυσμό.

 

Είπε επίσης ότι ανταγωνιστικός πρωτογενής τομέας σημαίνει αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, όπως τα καιρικά φαινόμενα των βροχοπτώσεων και των χαλαζοπτώσεων, που προκαλούν σοβαρότατες ζημιές και επηρεάζουν το εισόδημα χιλιάδων αγροτών, καθώς επίσης και τα φαινόμενα ξηρασίας και καύσωνα, που το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ενταθούν.

 

Τον υφυπουργό αρμόδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, υποδέχτηκε στο κτίριο της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη. Ο κ. Τσιούμαρης ζήτησε από τον κ. Σκρέκα την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημιουργία του αρδευτικού της βόρειας ζώνης Πολυφύτου, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Άμπας, του ανέφερε ότι το 95% του παραγόμενου γάλακτος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας φεύγει από την περιοχή και υφίσταται επεξεργασία σε γειτονικές περιφέρειες.

 

«Είμαστε μια αποικία κ. υπουργέ» του ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας τη στήριξη της κυβέρνησης για τη δημιουργία δομών στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου θα γίνεται η επεξεργασία του παραγόμενου γάλακτος.

 

Αυτή την ώρα ο κ. Σκρέκας θα συνομιλήσει και με εκπροσώπους φορέων του αγροτικού και συνεταιριστικού κόσμου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην αίθουσα συσκέψεων της περιφέρειας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή