Γερμανία: Απαγόρευση «γλυφοσάτη» από το 2023

Η γερμανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει τη χρήση του αμφισβητούμενου ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη (glyphosate) -που ήδη αντιμετωπίζει αγωγές στις ΗΠΑ ως ύποπτο για την πρόκληση καρκίνου- από τα τέλη του 2023, ανέφεραν δύο κυβερνητικές πηγές σήμερα.

 

Η κίνηση της Γερμανίας ακολουθεί την ψήφιση νόμου από την αυστριακή βουλή τον Ιούλιο για την απαγόρευση όλων των χρήσεων του γλυφοσάτη και μετά από την απόφαση περίπου 20 γάλλων δημάρχων τον περασμένο μήνα να το απαγορεύσουν στους δήμους τους, αψηφώντας την κυβέρνηση.

 

Τα ζιζανιοκτόνα με βάση τη γλυφοσάτη χρησιμοποιούνται εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια και είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προϊόντα καταπολέμησης των ζιζανίων παγκοσμίως.

 

Το προϊόν γλυφοσάτη αναπτύχθηκε από την Monsanto με την ονομασία Roundup. Σήμερα βρίσκεται εκτός πατέντας και κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά και από άλλες χημικές εταιρείες, όπως η Dow Agrosciences και η γερμανική BASF. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάνθηκε το 2015 ότι «πιθανότατα προκαλεί καρκίνο».

 

Από την άλλη, η Bayer, που εξαγόρασε την Monsanto τον περασμένο χρόνο, ισχυρίζεται ότι μελέτες και ρυθμιστικές αρχές θεωρούν ότι η γλυφοσάτη και το Roundup είναι ασφαλή για χρήση από τον άνθρωπο. Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγές που βασίζονται στο επιχείρημα ότι το προϊόν προκαλεί λέμφωμα non-Hodgkin's.


protoselida

Media

Αλλάζουν τα τηλεοπτικά σήματα από 30 Σεπτεμβρίου

Αλλάζουν τα τηλεοπτικά σήματα από 30 Σεπτεμβρίου

Αλλαγές θα υπάρξουν στα σήματα καταλληλότητας των τηλεοπτικών προγραμμάτων από τις 30 Σεπτεμβρίου, αφού τα...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.