Κόσμος

Βρετανία: Πέρασε στη Βουλή το νομοσχέδιο που μπλοκάρει το άτακτο Brexit Προτεινόμενο

Ο νόμος για την αναβολή του Brexit πέρασε το πρώτο κρίσιμο στάδιο και έλαβε το πρώτο "ναι" της Βουλής των Κοινοτήτων της Μεγάλης Βρετανίας, με 329 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 300 να ψηφίζουν κατά.

 

Αυτό ήταν το πρώτο στάδιο της ψηφοφορίας, καθώς και η δεύτερη και πιο σημαντική που διεξήχθη στις 9 ώρα Ελλάδος έβγαλε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. 327 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 299 κατά για τη νέα αναβολή.

 

Πλέον, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται σε δύσκολη θέση θέση όμοια με εκείνη της προκατόχου του, της Τερέζας Μέι, η οποία δεν κατάφερε σε καμία από τις τρεις προσπάθειές της να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων που απαιτείτο για να εγκριθεί η Συμφωνία Αποχώρησης που η κυβέρνησή της διαπραγματευόταν επί δυόμισι χρόνια με την ΕΕ.

 

Εν μέσω της πολιτικής θύελλας του Brexit, ωστόσο, είναι κάθε άλλο παρά σαφές το εάν η αντιπολίτευση θα εγκρίνει την προκήρυξη εκλογών που ζητάει ο Βρετανός πρωθυπουργός. Για να περάσει η πρόταση χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή των Κοινοτήτων των 650 μελών.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή