Αδειάζει η κλεψύδρα για την Εθνική Ασφαλιστική

Τις επόμενες εβδομάδες Goldman Sachs και Morgan Stanley -που ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής- αναμένεται να αρχίσουν τις διαδικασίες για την οριστικοποίηση των αρχικά ενδιαφερόμενων για την απόκτηση του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αξιολόγηση της ποσότητας και ποιότητας των ενδιαφερομένων, βάσει της οποίας θα αποφασισθεί αν η Εθνική προχωρήσει σε διαγωνισμό πώλησης του 80% ή σε IPO.

 

Στόχος είναι η πώληση να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο α' τρίμηνο του 2020, δηλαδή λίγο αργότερα από την αρχική ημερομηνία που είχε προβλεφθεί στο σχέδιο μετασχηματισμού του ομίλου, αλλά σε κάθε περίπτωση μέσα στην προθεσμία που είχε θέσει η DG Comp που έχει δώσει παράταση για την ολοκλήρωση της πώλησης έως και τις 30 Ιουνίου. 2020.

 

Στη δεύτερη περίπτωση για την πώληση της εταιρείας μέσω Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς, θα διατεθεί τουλάχιστον το 51% των μετοχών έως τις 29 Φεβρουαρίου του 2020 και οι υπόλοιπες μετοχές ως τα τέλη του 2020.

 

Προς το παρόν, αρχικό ενδιαφέρον υπάρχει από τουλάχιστον δύο private equity funds, κοινοπραξίες, που έχουν ως κορμό αντασφαλιστικούς ομίλους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρεται να κάνει την επανεμφάνισή του στη διαδικασία και η κινεζική  Fosun, που επιστρέφει μετά από μια σχεδόν τριετία στη διεκδίκηση της μεγαλύτερης εγχώριας ασφαλιστικής, στο πλαίσιο του αυξημένου ενδιαφέροντος που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα για επενδύσεις στη χώρας μας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένεται να αποφέρει έσοδα άνω των 500 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος θα διατηρήσει σε αυτήν ποσοστό 20%.


protoselida

World Business

Θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια το “The Splash”;

Θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια το “The…

Το εμβληματικό έργο του David Hockney βγαίνει σε δημοπρασία και ήδη, άρχισαν οι προσφορές

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Σοκ στον χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ....

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.