Τόνωση της οικονομίας από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας

Τη μείωση των απαιτήσεών της όσον αφορά στα αποθεματικά, που διακρατούν οι τράπεζες ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνα (PBOC) σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομία.

 

Όπως έκανε γνωστό αποφάσισε να περιορίσει τον απαιτούμενο δείκτη κατά 50 μονάδες βάσεις και θα τον μειώσει ακόμα περισσότερο, κατά 100 μονάδες βάσης, σε κάποιες τράπεζες που πληρούν τα σχετικά κριτήρια.

 

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ στις 16 Σεπτεμβρίου με την επιπρόσθετη περικοπή να αναμένεται στις 15 Οκτωβρίου και στις 15 Νοεμβρίου.

 

Αυτό σημαίνει ότι απελευθερώνεται ρευστότητα 900 δισ. γουάν (126,35 δισ. δολάρια) στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

 

Πρόκειται για την τρίτη κίνηση σε αυτή την κατεύθυνση από τις αρχές του 2008, σύμφωνα με το Reuters.

 

Ο συγκεκριμένος δείκτης αναφέρεται στο ποσό των χρημάτων που πρέπει να διακρατούν οι τράπεζες ως αναλογία των συνολικών τους καταθέσεων. Η μείωσή του αυξάνει την ποσότητα χρήματος που μπορούν να δανείσουν οι τράπεζες σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά και μειώνει το κόστος δανεισμού.


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Περιβάλλον

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.