«Αλτ» στη μείωση επιτοκίων της ΕΚΤ

Ηχηρή παρέμβαση

 

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα ηχηρό «αλτ» στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Και προέρχεται από τα χείλη του ισχυρότερου, ίσως Γερμανού τραπεζίτη. Του διευθύνοντος συμβούλου της Deutsche Bank, Christian Sewing, ο οποίος χθες, σε δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι η γερμανική τράπεζα τάσσεται κατά της μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ. Μια περαιτέρω μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προειδοποίησε ο Sewing, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, θα έχει ελάχιστο αποτέλεσμα στην οικονομία. Ενέχει ομως, σημείωσε, τον κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών.

 

Η ηχηρή παρέμβαση του Γερμανού τραπεζίτη έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική, στην οποία οι αξιωματούχοι της τείνουν προς ένα πακέτο στήριξης το οποίο θα περιλαμβάνει και τη διαφοροποίηση της νομισματικής πολιτικής, με τη μείωση των επιτοκίων.

 

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο, ο Christian Sewing, εξήγησε ότι οι πελάτες της τράπεζάς του λένε πως δεν θα επενδύσουν περισσότερο σε περίπτωση που τα δάνεια γίνουν φθηνότερα κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας. Μία μείωση των επιτοκίων «θα ωθούσε μόνο προς τα πάνω τις τιμές των στοιχείων ενεργητικού και θα επιβάρυνε περαιτέρω τους αποταμιευτές», πρόσθεσε. Τα χαμηλότερα επιτόκια θα βοηθήσουν όσους έχουν χρέη ή έχουν επενδύσει σε στοιχεία ενεργητικού, αλλά η πλειονότητα του πληθυσμού δεν θα ωφεληθεί, είπε.

 

Οι τράπεζες στη Γερμανία και όλη την Ευρώπη παραπονούνται από καιρό για την πολιτική της ΕΚΤ, η οποία απαιτεί από αυτές να πληρώνουν για να τοποθετούν τα χρήματά τους στην κεντρική τράπεζα, πλήττοντας τα κέρδη τους.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Αλλάζουν τα τηλεοπτικά σήματα από 30 Σεπτεμβρίου

Αλλάζουν τα τηλεοπτικά σήματα από 30 Σεπτεμβρίου

Αλλαγές θα υπάρξουν στα σήματα καταλληλότητας των τηλεοπτικών προγραμμάτων από τις 30 Σεπτεμβρίου, αφού τα...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.