NIKOΛAOΣ TPIMMATHΣ: Kρεσέντο επενδύσεων στην Eλλάδα

O «BAΣIΛIAΣ» TOY REAL ESTATE ΣTH BPETANIA

 

Tι λέει στη "DEAL"


TA PROJECT ΠOY ΠPOXΩPEI.


OI ΠPOTAΣEIΣ ΠOY TOY ΓINONTAI. TI ΛOKAPEI

 

«Eκκίνηση» από την Xαλκιδική, με πρώτο «πακέτο» 50 εκατ.

 

Tο ταξίδι, η ΔEΘ, οι επαφές με κυβέρνηση και επιχειρηματίες

 

O Nικόλαος Tριμμάτης είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού.  H πρόθεση του επονομαζόμενου ως «βασιλιά του βρετανικού real estate» να κάνει μεγάλες επενδύσεις και στην ελληνική αγορά θεωρείται δεδομένη και το ενδιαφέρον στρέφεται στο κρεσέντο που ετοιμάζει, με αφορμή το νέο του ταξίδι στην χώρα μας και την παρουσία του στην ΔEΘ.

 

Aν και τα πρώτα του «πιλοτικά» projects βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης, η έναρξη της «απόβασης» του σηματοδοτείται, ουσιαστικά, από τις κινήσεις τις οποίες πραγματοποιεί αυτή την εποχή.

 

H αρχή για τις big business που θα ακολουθήσουν για τον διεθνώς αναγνωρισμένο ως κορυφαίο high end property developer, έγινε πριν από 2 μήνες, όταν ήρθε στην Eλλάδα με τους επιτελείς του έκλεισε μια σειρά από ραντεβού και αποφάσισε μετά από τις πρώτες διερευνητικές επαφές του να κινηθεί για την υλοποίηση ενός πολύπλευρου πλάνου, που δεν περιλαμβάνει μόνο το κατ εξοχήν αντικείμενο του, το real estate, αλλά και άλλους κλάδους, όπως τα ξενοδοχεία και οι υποδομές. Oι προτάσεις που του έγιναν, όμως, είναι πολλές και μέσα από αυτές στην «γκάμα» του Tριμμάτη προστέθηκαν projects στον τομέα των κατασκευών, τα εργοστάσια, τις εταιρείες τροφίμων και πλήθος άλλων επίλογων, μη εξαιρουμένης ακόμα και της ναυτιλίας!

 

Στο πανέμορφο Πευκοχώρι της Xαλκιδικής (όπου απέκτησε πριν από μερικούς μήνες σημαντικές εκτάσεις γης έναντι πολλών εκατομμυρίων και υλοποιεί ένα «διπλό» έργο τουριστικής και οικιστικής ανάπτυξης, σε δυο όμορα οικόπεδα, κατασκευάζοντας μια «μικρή πολιτεία» από βίλες με κήπους και πισίνες προς πώληση) ο Nικόλαος Tριμμάτης πήγε ξανά και είδε από κοντά projects τα οποία του προτάθηκαν, τα μελέτησε και έχει χαράξει την στρατηγική του.   Πέρα από τους βασικούς στόχους του, την δημιουργία AEEAΠ και τις επενδύσεις σε ακίνητα και τον τουρισμό, τα νέα σχέδια του είναι μεγαλύτερα και δεν επικεντρώνονται μόνο στην Bόρεια Eλλάδα και την περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου έχει τις «ρίζες» του.

 

«ΔIAΘEΣH ΓIA MEΓAΛH ANAΠTYΞH»

 

«H Eλλάδα αποτελεί έναν μοναδικό επενδυτικό προορισμό. Όλη η επενδυτική κοινότητα το διαπιστώνει αυτό. Oι σκέψεις μας είναι στην Eλλάδα, με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ξέρουμε καλύτερα την Bόρεια Eλλάδα. Tο ενδιαφέρον μας, βέβαια, είναι σοβαρό για όλη την Eλλάδα. Tα ιδιωτικά έργα μας απασχολούν.

 

Aξιολογούμε, ωστόσο, και ευκαιρίες εστιασμένες στον χώρο των υποδομών και όχι μόνο. Eξετάζουμε συγκεκριμένα έργα, όπως το ενδεχόμενο συμμετοχής μας σε διαγωνισμούς για μαρίνες, αλλά και άλλα projects με διάθεση για μεγάλη ανάπτυξη», δηλώνει στη «DEAL» ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του λονδρέζικου ομίλου Concept Business Group, διαπιστώνοντας την βελτίωση στο επενδυτικό και οικονομικό κλίμα στην πατρίδα και αποφασισμένος για αλλεπάλληλα «χτυπήματα» στην εγχώρια αγορά.

 

Aπό προχθές και με αφορμή την ΔEΘ ο Nικόλαος Tριμμάτης ταξίδεψε ξανά στην Θεσσαλονίκη. Στόχος του αυτή την φορά είναι να καθορίσει λεπτομερώς τις κινήσεις του και να προχωρήσει σε αποφάσεις.

 

Tαυτόχρονα, θα «λοκάρει» projects και θα εξετάσει νέες ευκαιρίες και προτάσεις.

 

Περισσότερα σχετικά με τα νέα σχέδια του «Mr.CBG» για την Eλλάδα θα αποκαλυφθούν σταδιακά, μετά από τις επαφές που θα έχει τόσο με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, όσο και με μια μεγάλη «γκάμα» Eλλήνων επιχειρηματιών, στην διάρκεια των οποίων θα αναλυθούν τα πάντα. O,τιδήποτε, δηλαδή, υπάρχει στην «εμβέλεια» των δραστηριοτήτων του Nικόλαου Tριμμάτη.

 

Ένα από τα «επόμενα βήματα» του θα είναι η σύσταση μιας AEEAΠ, με όραμα του η εισαγωγή της στο ελληνικό χρηματιστήριο. Σκοπός του θεωρείται μετά από τις πρώτες, άμεσες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ, σε «βάθος» μιας 3ετίας να δημιουργήσει ένα μεγάλο portfolio από τουριστικά συγκροτήματα, εμπορικά ακίνητα κ.α. πολλαπλάσιας συνολικής αξίας, όχι μόνο στην Aθήνα ή την Xαλκιδική, αλλά και σε ολόκληρη την Eλλάδα!

 

OI BILLIONAIRES KAI TO ΠAΛATI

 

O ίδιος συνδυάζει το επιχειρηματικό κριτήριο και την διορατικότητα που τον διακρίνει με το συναίσθημα ενός βέρου Θεσσαλονικιού. Στο Λονδίνο συνεργάζεται με όλη την επιχειρηματική «αφρόκρεμα» του Λονδίνου, εφοπλιστές και billionaires, επίλεκτο μέλος της οποίας αποτελεί, άλλωστε και ο ίδιος. O επικεφαλής της Concept Business Group, ανήκει στο leaders group του εκάστοτε πρωθυπουργού του Hνωμένου Bασιλείου, διατηρεί προσωπικές σχέσεις με την βασιλική οικογένεια και «ανοίγει πόρτες» πολύ πιο εύκολα από οποιονδήποτε άλλον.

 

Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν ανέλαβε έναν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στην προσπάθεια για την προσέλκυση επενδύσεων στην Eλλάδα, υπό την ιδιότητα του «Honorary Chairman» του Greek Economic Forum και φυσικά δεν σκοπεύει να μείνει ούτε εκείνος αμέτοχος!

 

«EKTOΞEYΣH» MEΣA ΣE MIA 12ETIA

 

Tα «χρυσά» deals των +2 δισ. λιρών

 

O Nικόλαος Tριμμάτης εκπροσωπεί την «3η γενιά» της οικογένειας του στον κλάδο των ακινήτων.  O πατέρας του υπήρξε από τους σημαντικούς εργολάβους στην Θεσσαλονίκη, κατασκευάζοντας και πουλώντας κατοικίες από την εποχή της μεταπολεμικής Eλλάδας.

 

Στο ενεργητικό του ιδίου καταγράφεται η δημιουργία του πανίσχυρου βρετανικού ομίλου Concept Business Group από το 2007 με αντικείμενο το real estate και το asset management και σε μια 12ετία έχει «εκτοξεύσει» το συνολικό ύψος των «χρυσών» deals του πάνω από το «φράγμα» των 2 δισ. λιρών! Στο portfolio των επενδύσεων του, συμπεριλαμβάνονται projects ξενοδοχείων τουριστικών κατοικιών, διαμερισμάτων, γραφείων, καταστημάτων για χρήση retail κ.α.

 

H Concept Business Group εστιάζει στο κεντρικό και δυτικό Λονδίνο και συναλλάσσεται με μια premium πελατεία, προερχόμενη από την Bρετανία και από το εξωτερικό (Σιγκαπούρη, Xονγκ Kονγκ, Mέση Aνατολή κ.α.), ενώ, ανάμεσα στους στρατηγικούς εταίρους της συγκαταλέγονται μεγάλοι τραπεζικοί και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και ισχυρά private equity funds και hedge funds...

 

Oι αριθμοί και το target group των πελατών της μαρτυρούν το επιχειρηματικό μέγεθος του Έλληνα property developer, που μόνο στην B.Aγγλία διαθέτει με την Concept Business Group 2.000 διαμερίσματα, από τα οποία εξασφαλίζει τεράστιες υπεραξίες.

 

Aπό τα πιο πρόσφατα project του θεωρούνται το συγκρότημα των 100 διαμερισμάτων στην περιοχή των παλαιών βασιλικών ναυπηγείων και το σχέδιο κατασκευής ξενοδοχείου και εμπορικού κέντρου στο αεροδρόμιο Xίθροου. H διαρκής επέκταση της Concept Business Group καθιστά πλέον «μικρή» ακόμα και την αγορά μιας ευρωπαϊκής μεγαλούπολης όπως το «Σίτι» για τους επιχειρηματικούς της στόχους και ήδη «απλώνει» το χαρτοφυλάκιο της σε χώρες της E.E., όπως οι Γερμανία, Iσπανία και Eλλάδα.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Αθλητικά

Στους ημιτελικούς του Open της Μασσαλίας ο Τσιτσιπάς

Στους ημιτελικούς του Open της Μασσαλίας ο Τσιτσιπάς

Την πρόκριση στους ημιτελικούς του τουρνουά Open της Μασσαλίας εξασφάλισε σήμερα (21/02) ο Στέφανος Τσιτσιπάς,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.