Σκληρή κόντρα για πλεονάσματα και εισφορά αλληλεγγύης

"Πόλεμος" μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

 

Κριτική απέναντι στην κυβέρνηση  ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων.

 

Να «χτυπήσει» τον πρωθυπουργό στο θέμα των πλεονασμάτων κατηγορώντας τον ότι παραπέμπει το θέμα της μείωσης στο… αόριστο μέλλον επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε -για μια ακόμα φορά- τη μείωση των πλεονασμάτων στο αόριστο μέλλον» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ομιλία του αλλά και τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

 

Με την ευκαιρία αυτή, πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ,  «τον ενημερώνουμε ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2,5% που δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος απέρριψε για να τη διεκδικήσει κάποτε, στο αόριστο μέλλον, δεν ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Ήταν μια ρεαλιστική προοπτική καθώς καμία συμφωνία δεν παραβιαζόταν και τα χρήματα των εταίρων ήταν διασφαλισμένα. Μπορεί να τον ενοχλεί, αλλά κάποια στιγμή οφείλει να το συνειδητοποιήσει: η χώρα έχει βγει πλέον από τα μνημόνια χάρη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Μητσοτάκης:  Στο φαντασιακό κόσμο του κ. Τσίπρα υπήρχε αυτή η πρόταση


Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ο οποίος ερωτηθείς για το ποια είναι η θέση του απέναντι στην πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει ότι μπορούσαν να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2020 μέσα από τον Ειδικό Λογαριασμό που είχε εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας απ’ το Ζάππειο, και αν η ΝΔ έχει διερευνήσει το ζήτημα αυτό σε συζήτηση με τους δανειστές ο κ. Μητσοτάκης απάντησε χαρακτηριστικά:

 

«Παραδόξως αυτή η πρόταση δεν συζητήθηκε ποτέ με κανέναν και είναι μία πρόταση εκτός τόπου και χρόνου. Στο φαντασιακό κόσμο του κ.Τσίπρα υπήρχε αυτή η πρόταση.

 

Εμείς ακολουθούμε τη δική μας στρατηγική και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε.» σημείωσε.

 

Υποστήριξε δε, πως «θα έχουμε το δημοσιονομικό χώρο που χρειαζόμαστε για το 2020 και πιστεύω το 2021 η χώρα θα μας βρει με μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα για να μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την πολιτική μας».

 

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ για την εισφορά αλληλεγγύης

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθώντας με αμηχανία να εξαγγέλλονται από τον πρωθυπουργό φοροελαφρύνσεις για εκατομμύρια πολίτες, αποφάσισε να στρέψει τα «βέλη» του στην κυβέρνηση και για το θέμα της εισφοράς αλληλεγγύης , θέμα για το οποίο είχε αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ λέγοντας ότι θα καταργηθεί μετά το 2020.

 

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε πάνω από 2,5 ώρες για να επιβεβαιώσει πως ακυρώνει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ μηδενίζοντας ότι το μέτρο της κυβέρνησης για σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που επιβαρύνει εκατομμύρια πολίτες.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλος Πέτσας απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι έως το 2023 θα έχουν καταργηθεί πλήρως τόσο η εισφορά αλληλεγγύης όσο και το τέλος επιτηδεύματος. Σε ερώτηση εάν το 2023 θα υπάρχουν ακόμη η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος απάντησε: «Δεν θα υπάρχουν αυτό είναι βέβαιο γιατί είναι η τελευταία χρονιά της θητείας αυτής της κυβέρνησης. Επομένως από 1/1/2023 αυτοί οι φόροι θα έχουν φύγει. Εμείς δουλεύουμε για να κερδίζουμε δημοσιονομικό χώρο και αυτός μπορεί να προέλθει είτε από την ανάπτυξη είτε τη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα».


protoselida

Media

Washington Post: O Μητσοτάκης θέλει να κόψει τον βήχα στους καπνιστές στην Ελλάδα

Washington Post: O Μητσοτάκης θέλει να κόψει τον…

«Παρά την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε σχεδόν όλους τους δημόσιους χώρους οι Έλληνες επιμένουν...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.