Το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 πούλησε το φορτίο πετρελαίου που μετέφερε

Απειλούν με κυρώσεις οι ΗΠΑ

 

 

Το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 που βρέθηκε στο επίκεντρο της διπλωματικής διένεξης με τη Δύση λόγω υποψιών ότι προσπαθούσε να μεταφέρει πετρέλαιο στη Συρία πούλησε το φορτίο του κατά παράβαση των διεθνών κυρώσεων.

 

Δορυφορικές φωτογραφίες έδειχναν το Adrian Darya-1 ανοικτά των ακτών της Συρίας κοντά στην Ταρτούς, όπου διατηρεί ναυτική βάση η Ρωσία, την Παρασκευή, αφού προηγουμένως είχε κλείσει τον αναμεταδότη του -που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό της γεωγραφικής θέσης του- και όπως δήλωσε αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν το τάνκερ πούλησε το φορτίο πετρελαίου που μετέφερε αφού προηγουμένως αγκυροβόλησε «στις ακτές της Μεσογείου».

 

Ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις σ' όποιον αγοράζει πετρέλαιο από το Ιράν ή συναλλάσσεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης της Ισλαμικής Δημοκρατίας. «Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στο Ιράν κι όπως είπε ο πρόεδρος [Τραμπ] δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση όσον αφορά στο πετρέλαιο του Ιράν», δήλωσε ο Σίγκαλ Μάντελκερ.

 

Βρετανοί κομάντος είχαν καταλάβει στις 4 Ιουλίου το Grace-1, όπως ήταν γνωστό τότε το Adrian Darya-1 πριν μετονομαστεί, με την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της ΕΕ. Σε αντίποινα το Ιράν κατέλαβε ένα βρετανικό τάνκερ, το Stena Impero, στα Στενά του Ορμούζ δύο εβδομάδες αργότερα. Το Γιβραλτάρ έδωσε στις 15 Αυγούστου πράσινο φως για τον απόπλου του Adrian Darya-1 αφού έλαβε επίσημες γραπτές διαβεβαιώσεις από την Τεχεράνη ότι το σκάφος δεν θα ξεφορτώσει το φορτίο πετρελαίου στη Συρία. Όπως όμως είπε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αμπάς Μουσαβί, στην κρατική τηλεόραση «το τάνκερ πήγε στον προορισμό του, το πετρέλαιο πουλήθηκε»... Στο μεταξύ το Ιράν ίσως αφήσει σύντομα ελεύθερο το Stena Impero, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων νομικών βημάτων και την απελευθέρωση την περασμένη εβδομάδα επτά από τα 23 μέλη του πληρώματος του βρετανικού


protoselida

World Business

Rosatom: Ξεκινά στα τέλη του 2019 η κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα της Τουρκίας

Rosatom: Ξεκινά στα τέλη του 2019 η κατασκευή…

Το «πρώτο μπετόν» σχεδιάζει να ρίξει στα στα θεμέλια των εγκαταστάσεων του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα...

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.