Προς παραίτηση ο CEO της Nissan Motor

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan Motor Co., Hiroto Saikawa, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη για τα σκάνδαλα που αφορούν στον πρώην πρόεδρο Carlos Ghosn και να εξέλθει από την εταιρεία αμέσως μόλις βρεθεί ένας διάδοχος. Ωστόσο, δεν θα δεχτεί την ευθύνη για ισχυρισμούς περί υπερβολικής αποζημίωσης.

 

Ο Saikawa αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση μετά από αναφορές την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και άλλα στελέχη αμείφθηκαν περισσότερο από όσο δικαιούνταν. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο χτύπημα στον τωρινό CEO, ο οποίος διοίκησε την εταιρεία κατά την περίοδο μετά τη σύλληψη σοκ του Ghosn τον περασμένο Νοέμβριο για οικονομικά εγκλήματα, μια περίοδο προσπαθειών να ανορθωθεί και πάλι η αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς πασχίζει με χαμηλά κέρδη δεκαετιών, περικοπές θέσεων εργασίας και αποσταθεροποίηση που επέφερε η απώλεια ενός ηγέτη, ο οποίος μεγάλωσε με τη Nissan για δύο δεκαετίες.

 

«Δεν είμαι υπεύθυνος για αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους αργά την Κυριακή, όταν αναρωτήθηκε για τα επιδόματα τα οποία συνδέονται με τις μετοχές που είχαν πάρει την ανιούσα, όταν αυτά καταβλήθηκαν το 2013. «Θα αναλάβω ευθύνη για τα σκάνδαλα του Ghosn και θα ήθελα η επιτροπή διορισμού του συμβουλίου για να βρει ένα σχέδιο διαδοχής το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να περάσει η σκυτάλη στην επόμενη διοίκηση».

 

Όταν το διοικητικό συμβούλιο της Nissan συναντηθεί τη Δευτέρα για να συζητήσει το θέμα των υπερβολικών αμοιβών, θα εξετάσει επίσης ένα σχέδιο για την αντικατάσταση του Saikawa, σύμφωνα με ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα. Η πίεση ασκείται πρεεκιμένου να επιταχυνθούν οι εξελίξεις και να αξιοποιηθεί η υποστήριξη της Renault SA, του μεγαλύτερου επενδυτή και συνεργάτη της Nissan στη μεγαλύτερη συμμαχία παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο, δήλωσαν μερικοί από τους ανθρώπους, ζητώντας να μην προσδιοριστεί η ταυτότητά τους, επειδή η συζήτηση αφορά σε ιδιωτικό θέμα.


Σχετικά Θέματα

protoselida

Media

Die Zeit: «Καμπανάκι» για την ψυχική υγεία προσφυγόπουλων στη Μόρια

Die Zeit: «Καμπανάκι» για την ψυχική υγεία προσφυγόπουλων…

Ρεπορτάζ για προσφυγόπουλα που ζουν στη Μόρια της Λέσβου και αντιμετωπίζουν ψυχικές διαταραχές, σύμφωνα με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.