Προς παραίτηση ο CEO της Nissan Motor

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan Motor Co., Hiroto Saikawa, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη για τα σκάνδαλα που αφορούν στον πρώην πρόεδρο Carlos Ghosn και να εξέλθει από την εταιρεία αμέσως μόλις βρεθεί ένας διάδοχος. Ωστόσο, δεν θα δεχτεί την ευθύνη για ισχυρισμούς περί υπερβολικής αποζημίωσης.

 

Ο Saikawa αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση μετά από αναφορές την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και άλλα στελέχη αμείφθηκαν περισσότερο από όσο δικαιούνταν. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο χτύπημα στον τωρινό CEO, ο οποίος διοίκησε την εταιρεία κατά την περίοδο μετά τη σύλληψη σοκ του Ghosn τον περασμένο Νοέμβριο για οικονομικά εγκλήματα, μια περίοδο προσπαθειών να ανορθωθεί και πάλι η αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς πασχίζει με χαμηλά κέρδη δεκαετιών, περικοπές θέσεων εργασίας και αποσταθεροποίηση που επέφερε η απώλεια ενός ηγέτη, ο οποίος μεγάλωσε με τη Nissan για δύο δεκαετίες.

 

«Δεν είμαι υπεύθυνος για αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους αργά την Κυριακή, όταν αναρωτήθηκε για τα επιδόματα τα οποία συνδέονται με τις μετοχές που είχαν πάρει την ανιούσα, όταν αυτά καταβλήθηκαν το 2013. «Θα αναλάβω ευθύνη για τα σκάνδαλα του Ghosn και θα ήθελα η επιτροπή διορισμού του συμβουλίου για να βρει ένα σχέδιο διαδοχής το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να περάσει η σκυτάλη στην επόμενη διοίκηση».

 

Όταν το διοικητικό συμβούλιο της Nissan συναντηθεί τη Δευτέρα για να συζητήσει το θέμα των υπερβολικών αμοιβών, θα εξετάσει επίσης ένα σχέδιο για την αντικατάσταση του Saikawa, σύμφωνα με ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα. Η πίεση ασκείται πρεεκιμένου να επιταχυνθούν οι εξελίξεις και να αξιοποιηθεί η υποστήριξη της Renault SA, του μεγαλύτερου επενδυτή και συνεργάτη της Nissan στη μεγαλύτερη συμμαχία παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο, δήλωσαν μερικοί από τους ανθρώπους, ζητώντας να μην προσδιοριστεί η ταυτότητά τους, επειδή η συζήτηση αφορά σε ιδιωτικό θέμα.


protoselida

Media

Αλλάζουν τα τηλεοπτικά σήματα από 30 Σεπτεμβρίου

Αλλάζουν τα τηλεοπτικά σήματα από 30 Σεπτεμβρίου

Αλλαγές θα υπάρξουν στα σήματα καταλληλότητας των τηλεοπτικών προγραμμάτων από τις 30 Σεπτεμβρίου, αφού τα...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.