Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Καταθέτει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Θα ακολουθήσουν οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Ιωάννης Αγγελής

 

Την πόρτα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη πέρασε το πρωί της Δευτέρας ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος καταθέτει ως μάρτυρας στην υπόθεση Novartis,  ενώ την επόμενη μέρα το ίδιο θα κάνει και ο κ. Σαμαράς.

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θα καταθέσουν τρία πολιτικά πρόσωπα και ένας εισαγγελικός λειτουργός ομοιόβαθμος των δύο αντεισαγγελέων του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου, ενώ αρχίζει να ξετυλίγεται και το κουβάρι που αναμένεται να αποκαλύψει το πολιτικό πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την κωδική ονομασία «Ρασπούτιν».

 

Την ίδια στιγμή η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κρατά σε ομηρία δύο από τα αρχικά δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, ενώ εκτιμάται ότι για ένα από αυτά θα θέσει τη δικογραφία στο αρχείο, ενώ για το δεύτερο υπάρχει έντονος προβληματισμός.

 

Αναλυτικότερα, οι κύριοι Ζαχαρής και Σοφουλάκης διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμου συναδέλφου τους και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της Novartis.

 

Παράλληλα, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

Την ερχόμενη Τρίτη θα δώσει το «παρών» στους εισαγγελικούς λειτουργούς ο κ. Βενιζέλος και την Πέμπτη ο κ. Αγγελής. Ο τελευταίος έχει προβεί μέσα από δύο εμπιστευτικές αναφορές του προς την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου -τις οποίες είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ»- σε καταγγελίες για τις σκοτεινές διεργασίες κατά την εισαγγελική έρευνα στην υπόθεση της Novartis.

 

Σε ανάλογες καταγγελίες έχουν προβεί και οι τρεις πολιτικοί, οι οποίοι έχουν επίσης κάνει αναφορά στον ρόλο του «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει κατονομάσει επανειλημμένως ο κ. Σαμαράς τόσο σε μηνυτήρια αναφορά του όσο και σε δηλώσεις του. Μάλιστα έχει αποκαλύψει και το πολιτικό πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τη «μάσκα», ενώ η πρώτη που είχε αναφερθεί στο όνομα και τον ρόλο που διαδραμάτιζε ο Ρώσος καλόγερος ήταν η παραιτηθείσα επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

 

Οι τέσσερις μάρτυρες είναι βέβαιο ότι κατά τις καταθέσεις τους θα αναφερθούν στα έργα και τις ημέρες του «Ρασπούτιν», ενώ θα αποκαλύψουν την ταυτότητα του πολιτικού προσώπου το οποίο κατείχε υπουργικό θώκο επί ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, μόλις οι μάρτυρες αναφερθούν σε πολιτικό πρόσωπο οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου πρέπει να διαβιβάσουν αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή για τα περαιτέρω.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή