Deal News Online

Οι συνελεύσεις που κρίνουν την τύχη της Folli Follie Προτεινόμενο

Σήμερα δυο διαδοχικές

 

Συνεχίζεται το θρίλερ με την Folli Follie, καθώς σήμερα κρίνονται η οικονομική και διαχειριστική χρήση του 2017 αλλά και η έγκριση της συνολικής διαχείρισης της Εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα κατά την χρήση 1.1.2017 -31.12.2017, και η απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της Εταιρείας.

 

Το Δ.Σ. αναμένεται να εισηγηθεί προς τους μετόχους την μη έγκριση της συνολικής διαχείρισης κατά τη χρήση 2017 και την μη απαλλαγή των τότε μελών του ΔΣ από τη σχετική ευθύνη αποζημίωσης.

 

Οι δύο Γενικές Συνελεύσεις πραγματοποιούνται με διαφορά τριών ωρών: Η πρώτη ξεκινά σήμερα στις 12 το μεσημέρι και έχει  ως θέμα την έγκριση  των οικονομικών καταστάσεων του 2017 και την απαλλαγή  του Διοικητικού συμβουλίου. Η δεύτερη έχει προγραμματιστεί για τις 3 μετά το μεσημέρι και αναμένεται  να  εγκριθούν  οι οικονομικές καταστάσεις του 2018  και ο μετασχηματισμός της εταιρείας.

 

Κοτσολιούτσος και Fosun κρίνουν το αποτέλεσμα

 

Οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων θα κριθούν από την στάση που θα κρατήσει ο βασικός μέτοχος της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος αλλά και η Fosun.

 

Ο κινέζικος  όμιλος έχει διαγράψει από το χαρτοφυλάκιο της, την αξία της επένδυσης  που έφθανε τα 100 εκατ. ευρώ αυτό όμως δεν τις απαγορεύει  να παραβρεθεί και να  δώσει θετική ή αρνητική ψήφο για τις εξελίξεις στην εταιρεία.

 

Υπενθυμίζεται πως οι επίμαχες καταστάσεις του 2017 (που περιλαμβάνουν τις δυσθεώρητες υπερβάσεις σε τζίρο, απαιτήσεις, αποθέματα και κέρδη) αναμορφώθηκαν από την PWC και δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές καλοκαιριού.

 

Σε ό,τι αφορά την επίτευξη απαρτίας, πηγές εκτιμούν ότι θα επιτευχθεί, καθώς ο κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος κατέχει το 34,43%  των δικαιωμάτων ψήφου και η Fosun περίπου το 16%, πλην όμως υπολογίζεται ότι δεν θα μπορέσει να εκπροσωπηθεί πάνω από το 65%-70% των μετόχων, και ως εκ τούτου ο ιδρυτής της FF και βασικός της μέτοχος, Δ. Κουτσολιούτσος, θα έχει το πλεονέκτημα της πλειοψηφίας της ΓΣ.

 

Το πλήθος των υπόλοιπων μετόχων είναι διάσπαρτο σε χιλιάδες μικρομετόχους που είτε δεν θα εκπροσωπηθούν ή έχουν παραιτηθεί από τη συμμετοχή στις εξελίξεις.

 

Στις Γενικές Συνελεύσεις η «καυτή πατάτα» για το μέλλον της εταιρείας

 

Οι αποφάσεις των ΓΣ θα κρίνουν το μέλλον της εταιρείας αφού θα δοθούν εγκρίσεις  για τον μετασχηματισμό της εταιρείας και τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας με βασικό μέτοχο την οικογένεια  Κουτσολιούτσου. Αν αναβληθούν λόγω έλλειψης απαρτίας  θα  επαναληφθούν  στις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

 

Οι ομολογιούχοι κρατούν το «κλειδί» για την θετική έκβαση των εξελίξεων καθώς σε δεύτερο στάδιο θα πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους ως πιστωτές για να κατατεθεί αίτημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών για  την ένταξη της Folli Follie στον Πτωχευτικό  Κώδικα  κάνοντας  χρήση του άρθρου 106 α-β.

 

Η υλοποίηση του σχεδίου για τον μετασχηματισμό της εταιρείας απαιτεί την έγκριση  των ομολογιούχων και γι' αυτό τον σκοπό, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Folli Follie προσπαθεί να  βελτιώσει την προσφορά  προς τους ομολογιούχους οι οποίοι ωστόσο δείχνουν ανυποχώρητοι στις απαιτήσεις τους.


Αθλητικά

Εξώδικο ΠΣΑΤ προς Μαρκ Κλάτενμπεργκ για χρηματισμό δημοσιογράφων

Εξώδικο ΠΣΑΤ προς Μαρκ Κλάτενμπεργκ για χρηματισμό δημοσιογράφων

Εξώδικο απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) προς τον επικεφαλής της...

Περιβάλλον

WWF: Μελέτη για βιώσιμη τηλεθέρμανση στη Δυτική Μακεδονία

WWF: Μελέτη για βιώσιμη τηλεθέρμανση στη Δυτική Μακεδονία

Μία βιώσιμη εναλλακτική πρόταση για το σύστημα τηλεθέρμανσης σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας που βρίσκονται σε...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.