Ο δισεκατομμυριούχος Jack Ma εγκαταλείπει την προεδρία της Alibaba

Aποχωρεί από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου της Alibaba, 20 χρόνια μετά από την ίδρυση της και ανήμερα των 55ων γενεθλίων του, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Jack Ma, αφού, σε 20 χρόνια, συγκέντρωσε μια προσωπική περιουσία ύψους 41,8 δισ. δολαρίων.

 

Ο πρώην καθηγητής Αγγλικών κατάφερε να δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη περιουσία σε ολόκληρη την Ασία μετά τον Ινδό Mukesh Ambani, σύμφωνα με τη Λίστα Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

 

Η πορεία του από το μικρό διαμέρισμά του, το 1999 μέχρι τη σημερινή θέση του ως μεγιστάνα του ηλεκτρονικού εμπορίου θεωρείται συμβολική για την οικονομική έκρηξη που έχει συντελεστεί στην Κίνα τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και που την έχει οδηγήσει να καταστεί η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, μετά τις ΗΠΑ.

 

Ο Ma και οι συνεργάτες του ελέγχουν έναν κολοσσό συνολικής κεφαλαιοποίησης 460 δισ. δολαρίων, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις cloud computing στον κόσμο και ένα δίκτυο εφοδιασμού το οποίο παραδίδει καθημερινά εκατομμύρια πακέτα. Ο Κινέζος μεγιστάνας κατέστη ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ασία το 2016, ξεπερνώντας τον πρόεδρο της Dalian Wanda Group, Wang Jianlin.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία του Ma συντελέστηκε ενώ ο ίδιος παρέμενε μέλος του ΚΚ Κίνας. Σήμερα, ελέγχει ποσοστό 5,3% της Alibaba αξίας 24,6 δισ. δολαρίων, περίπου 10 φορές την αξία των 2,6 δισ. δολ. στην οποία αποτιμάτο το 2012 το τότε μερίδιό του (7,4%) στην εταιρεία.

 

Από το 2013, όταν και ο Ma ανέλαβε την εκτελεστική προεδρία της εταιρείας, τα έσοδα της Alibaba αυξήθηκαν κατά 1.100% στα 378,8 δισ. γουάν (56,2 δισ. δολ.), στη χρήση η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2019.

 

Αναλυτές εκτιμούν ότι η νέα ηγεσία της εταιρίας δεν πρόκειται για μεγάλο διάστημα να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να συμβουλεύεται τον Ma.


protoselida

World Business

Αναστολή προσλήψεων λόγω κορωνοϊού εξετάζει η Lufthansa

Αναστολή προσλήψεων λόγω κορωνοϊού εξετάζει η Lufthansa

H Lufthansa εξετάζει να αναστείλει τις προσλήψεις καθώς προσπαθεί να υπολογίσει τον αντίκτυπο του κορωνοϊού,...

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.