Ο δισεκατομμυριούχος Jack Ma εγκαταλείπει την προεδρία της Alibaba

Aποχωρεί από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου της Alibaba, 20 χρόνια μετά από την ίδρυση της και ανήμερα των 55ων γενεθλίων του, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Jack Ma, αφού, σε 20 χρόνια, συγκέντρωσε μια προσωπική περιουσία ύψους 41,8 δισ. δολαρίων.

 

Ο πρώην καθηγητής Αγγλικών κατάφερε να δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη περιουσία σε ολόκληρη την Ασία μετά τον Ινδό Mukesh Ambani, σύμφωνα με τη Λίστα Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

 

Η πορεία του από το μικρό διαμέρισμά του, το 1999 μέχρι τη σημερινή θέση του ως μεγιστάνα του ηλεκτρονικού εμπορίου θεωρείται συμβολική για την οικονομική έκρηξη που έχει συντελεστεί στην Κίνα τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και που την έχει οδηγήσει να καταστεί η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, μετά τις ΗΠΑ.

 

Ο Ma και οι συνεργάτες του ελέγχουν έναν κολοσσό συνολικής κεφαλαιοποίησης 460 δισ. δολαρίων, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις cloud computing στον κόσμο και ένα δίκτυο εφοδιασμού το οποίο παραδίδει καθημερινά εκατομμύρια πακέτα. Ο Κινέζος μεγιστάνας κατέστη ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Ασία το 2016, ξεπερνώντας τον πρόεδρο της Dalian Wanda Group, Wang Jianlin.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία του Ma συντελέστηκε ενώ ο ίδιος παρέμενε μέλος του ΚΚ Κίνας. Σήμερα, ελέγχει ποσοστό 5,3% της Alibaba αξίας 24,6 δισ. δολαρίων, περίπου 10 φορές την αξία των 2,6 δισ. δολ. στην οποία αποτιμάτο το 2012 το τότε μερίδιό του (7,4%) στην εταιρεία.

 

Από το 2013, όταν και ο Ma ανέλαβε την εκτελεστική προεδρία της εταιρείας, τα έσοδα της Alibaba αυξήθηκαν κατά 1.100% στα 378,8 δισ. γουάν (56,2 δισ. δολ.), στη χρήση η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2019.

 

Αναλυτές εκτιμούν ότι η νέα ηγεσία της εταιρίας δεν πρόκειται για μεγάλο διάστημα να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να συμβουλεύεται τον Ma.


protoselida

Media

Αλλάζουν τα τηλεοπτικά σήματα από 30 Σεπτεμβρίου

Αλλάζουν τα τηλεοπτικά σήματα από 30 Σεπτεμβρίου

Αλλαγές θα υπάρξουν στα σήματα καταλληλότητας των τηλεοπτικών προγραμμάτων από τις 30 Σεπτεμβρίου, αφού τα...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.