Deal News Online

undefined

Το τραγούδι της φάλαινας αποκαλύπτει την καταγωγή της

Μερικές φορές, όταν ταξιδεύετε σε μακρινά μέρη, ο τρόπος ομιλίας, η προφορά και τα πολιτιστικά σύμβολα που χρησιμοποιείτε "προδίδουν" την καταγωγή σας. όταν ανοίγετε το στόμα σας. Το ίδιο ισχύει και για τις φάλαινες: τα χαρακτηριστικά των τραγουδιών τους μπορούν να αποκαλύψουν από πού προέρχονταν αρχικά. Επιπλέον, όταν οι φάλαινες ταξιδεύουν τα τραγούδια τους αλλάζουν, καθώς παίρνουν νέα κομμάτια από τις φάλαινες που συναντούν που προέρχονται από διαφορετικές περιοχές.

 

"Η καλύτερη μας αναλογία είναι η ανθρώπινη μόδα και τα ποπ τραγούδια", αναφέρει η Ellen Garland από το Πανεπιστήμιο του St Andrews στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κατανομή του τραγουδιού των φαλαινών είναι ένα είδος πολιτιστικής μετάδοσης που μπορεί να δώσει ενδείξεις σχετικά με το πού ταξίδεψε μια φάλαινα κατά τη μετανάστευσή της και από πού ξεκίνησε. "Μπορούμε να εντοπίσουμε έναν πληθυσμό από τον οποίο πιθανότατα προέρχεται μια φάλαινα από αυτό που τραγουδούν", λέει.

 

Η Γκάρλαντ και η ομάδα της κατέγραψαν τα τραγούδια φαλαινών που περνούσαν κοντά από τα νησιά Kermadec στο Νότιο Ειρηνικό κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη και τον Οκτώβριο του 2015. Επίσης, κατέγραψαν τραγούδια φαλαινών σε σημεία όπου οι φάλαινες συναθροίζονται για τροφή και αναπαραγωγή σε όλο τον δυτικό και κεντρικό Νότιο Ειρηνικό, και γύρω από την ανατολική και δυτική Αυστραλία.

 

Κάθε τρία χρόνια, όλα τα αρσενικά συγκεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο μέρος του ωκεανού και δημιουργούν μία νέα μουσική σύνθεση αποτελούμενη από κραυγές και στεναγμούς. Στο... τριετές μουσικό φεστιβάλ τους παραμένουν για αρκετές ημέρες και το μόνο που κάνουν είναι να τραγουδούν. Διάφοροι ήχοι συνθέτουν μία τελική μελωδία.

 

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Royal Society Journal Open Science», οι φάλαινες συνθέτουν και μαθαίνουν συγκεκριμένα τραγούδια και μάλιστα τα μεταδίδουν και σε όλα τα θηλαστικά του είδους τους, στο πλαίσιο της μετανάστευσης. Το νέο τους τραγούδι, η μοναδική μελωδία που θα συνθέσει αυτή η ομάδα φαλαινών, θα ταξιδέψει μέσα στα κύματα και θα υιοθετηθεί από άλλα αρσενικά, που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Αυτή, θα μεταδοθεί με κάθε δυνατό τρόπο στα αρσενικά του είδους που βρίσκονται σε απόσταση 4.000 μιλίων ή καλύτερα σε αυτά που απομακρύνονται όλα αυτά τα μίλια!

 

Η μεγάπτερη φάλαινα και, πιθανώς, η τοξοκέφαλη, τραγουδούν πολύπλοκα τραγούδια με επαναλαμβανόμενα μοτίβα, εξηγεί ο Μάικλ Νόαντ, αναπληρωτής καθηγητής της έδρας της Οικολογίας των Κητών και του Εργαστηρίου Ακουστικής στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Για τον άνθρωπο φυσικά παραμένει ακόμα μυστήριο το βαθύτερο περιεχόμενο και νόημα του τραγουδιού μιας φάλαινας...


protoselida

World Business

Ο Adelson δε... φοβάται την πανδημία

Ο Adelson δε... φοβάται την πανδημία

Ο μεγιστάνας των καζίνο λέει ότι θα συνεχίσει να πληρώνει τους εργαζομένους του

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Πολύ καλά τα νέα για τα αυτοκίνητα της Mazda μετά την εφαρμογή του νέου φορολογικού...

Τεχνολογία

Facebook και Microsoft vs Apple

Facebook και Microsoft vs Apple

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς της Wall Street, με τη Microsoft και το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.