Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προστατεύει τη δημόσια περιουσία

«Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν προστατεύει τη δημόσια περιουσία και ακόμα πιο εξοργιστικό να ναρκοθετεί τη δυνατότητα της χώρας για αυτοδύναμη ενεργειακή στρατηγική», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα "nooz.gr".

Μιλώντας για τη ΔΕΗ, σχολίασε ότι «θα ήταν καλή ιδέα ο υπουργός Ενέργειας να σταματήσει να φωτογραφίζεται σε εκθεσιακά περίπτερα ανταγωνιστικών προς τη ΔΕΗ εταιρειών και να περιορίσει τις καταστροφολογικές του προβλέψεις που απαξιώνουν την εταιρεία» και «να αναθεωρήσει την επιλογή να αυξηθεί το τιμολόγιο της ΔΕΗ».

Με αφορμή το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε «ασυνεπή» τη συνολική πολιτική της ΝΔ και της καταλόγισε ότι εγκατέλειψε τον μηχανισμό, τον καταπιστευτικό λογαριασμό» που «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει». «Άρα είναι μια κυβέρνηση που δεν δίνει τη μάχη για το όφελος του ελληνικού λαού», τόνισε και πρόσθεσε πως «η παραπομπή της μείωσης των πλεονασμάτων από τη ΝΔ κάπου στο μακρινό μέλλον ανοίγει την πόρτα για έναν νέο γύρο λιτότητας». «Επιθυμεί να επιστρέψουμε σε ένα δύσκολο πρόσφατο παρελθόν δυσπραγίας και αβεβαιότητας», συμπλήρωσε.

«Το πολυδιαφημιζόμενο 'επιτελικό' κράτος παραπέμπει σε ένα κράτος από το παρελθόν, με συγκεντρωτικές δομές γύρω από τον πρωθυπουργό, με την επιστροφή παλαιοκομματικών πρακτικών, και μία ΕΥΠ που λειτουργεί εκτός ελέγχου» ανέφερε. Για «θεσμική εκτροπή» και για «εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων», έκανε λόγο σχετικά με το θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πλατύ, μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς» και πως «ανάμεσα στο 2015 και στο 2019 έδειξε τη δυνατότητα για έναν διαφορετικό δρόμο στην ελληνική πολιτική ζωή». Μιλώντας για το «μεγάλο στοίχημα» της επαφής με την κοινωνική δυναμική, σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη επικοινωνεί με πολλούς και πολλές που από την επομένη των εκλογών δηλώνουν 'θέλω να βοηθήσω'».

«Πρέπει να ακούσουμε τη φωνή τους, τις αγωνίες και τους οραματισμούς των πολλών» και «να μεταφράσουμε το ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία ποσοτική και ποιοτική μεταβολή, ένα μεγαλύτερο κόμμα που την ίδια στιγμή θα είναι ζωντανό και παραγωγικό», είπε.

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.