Αυθαίρετα: Στα σκαριά μείωση προστίμων και νέα παράταση

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανοίγει παράθυρο για ακόμα μικρότερα πρόστιμα για την τακτοποίηση αυθαιρέτων αλλά πιθανή παράταση της ημερομηνίας λήξης του υφιστάμενου νόμου.

 

Επίσης, αναμένεται να συστήσει άμεσα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, προκειμένου να νομιμοποιήσει και τα δασικά αυθαίρετα (τις λεγόμενες οικιστικές πυκνώσεις) αλλά με ρυθμίσεις, οι οποίες δεν θα καταπέσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

 

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο δόθηκε την Πέμπτη σε δημόσια διαβούλευση, ως τα προς τακτοποίηση -μη δασικά- αυθαίρετα περιλαμβάνονται δύο διατάξεις περαιτέρω μείωσης των προστίμων.

 

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι:

 

-Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της ημερομηνίας υπαγωγής παρέχεται έκπτωση 30% επί του συνολικού ποσού του προστίμου. Η προβλεπόμενη έως τώρα έκπτωση ήταν 20%.

 

Σε περίπτωση καταβολής ποσοστού 30% του συνολικού ποσού του προστίμου, έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της ημερομηνίας υπαγωγής παρέχεται έκπτωση 20% επί του συνολικού ποσού του προστίμου (από 10% που ήταν έως τώρα).

 

-Παράλληλα, στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος επισημαίνουν ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν θα δοθεί παράταση στην ισχύ του νόμου τακτοποίησης, ο οποίος λήγει τον Νοέμβριο χωρίς ωστόσο να απορρίπτουν το ενδεχόμενο να υπάρξει μία επιμήκυνση του χρόνο υποβολής των δηλώσεων τακτοποίησης.


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Περιβάλλον

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.