Deal News Online

undefined

Ρέγκλινγκ: Παράθυρο για τη μείωση πλεονασμάτων Προτεινόμενο

Θετικός στην αποπληρωμή του ακριβού δανείου του ΔΝΤ

 

Θετικός ως προς την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για έναρξη των διαδικασιών αποπληρωμής του ακριβού δανείου προς το ΔΝΤ, ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

 

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο επικεφαλής του ESM δήλωσε ότι χαιρετίζει τις φιλοαναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις που είναι ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης.

 

«Ο νέος υπουργός Οικονομικών μίλησε για τις προτεραιότητες πολιτικής, χαιρετίζω τις φιλοαναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης.

 

Η βιώσιμη (διαρκής) ανάπτυξη είναι σημαντική για την Ελλάδα, είναι επίσης και δική μας κορυφαία προτεραιότητα στον ESM ως μακράν ο μεγαλύτερος πιστωτής για την Ελλάδα, επομένως οτιδήποτε βοηθάει την ανάπτυξη, βοηθάει την ικανότητα αποπληρωμής, μιλώντας μακροπρόθεσμα, γνωρίζετε ότι τα δάνειά μας "τρέχουν" για δεκαετίες.

 

Αλλά και πάλι, είναι σημαντικό να βρίσκεται σε καλή τροχιά ανάπτυξης, και αυτό είναι σημαντικό επειδή η ανάπτυξη επί του παρόντος για φέτος ήταν χαμηλότερη από αυτή που περιμέναμε όταν η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα.

 

Επομένως είναι σημαντικό να επιστρέψει στο αναμενόμενο επίπεδο. Επίσης χαιρετίζω την καλή συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση, το νέο υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Επίσης, απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Κλάους Ρεγκλινγκ τόνισε πως σήμερα δεν υπήρξε συζήτηση για το ενδεχόμενο πρόωρης αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ.

 

«Μας το ανέφερε ο νέος υπουργός Οικονομικών μεταξύ των προτεραιοτήτων πολιτικής της νέας ελληνικής κυβέρνησης, αλλά στη συνέχεια δεν υπήρξε συζήτηση επ΄αυτού», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Πρόσθεσε ακόμη πως «όπως είπα και προηγουμένως, θα χαιρέτιζα κάτι τέτοιο, διότι θα βελτίωνε τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας».

 

«Θα πρέπει όμως να γίνει όταν ολοκληρωθεί πρώτα η εσωτερική διαδικασία για την αποποίηση [της αποπληρωμής και των άλλων πιστωτών] και αυτό μπορεί να πάρει δυο μήνες», πρόσθεσε.

 

Αναφορικά με το ότι ο στόχος για την επίτευξη του στόχου πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ θεωρείται υψηλός από το ΔΝΤ, ο Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε πως «αυτό δεν είναι κάτι νέο για εμάς».

 

Επισήμανε ακόμη ότι η νέα κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως θα τηρηθούν οι στόχοι για το 2019 και το 2020, και οι συζητήσεις θα πρέπει να γίνουν νωρίτερα, τον επόμενο χρόνο, για τον προϋπολογισμό του 2021.

 

Κερέ: Βελτίωση στις ελληνικές αγορές και τράπεζες

 

Από την πλευρά του το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ σημείωσε και χαιρέτισε την συνεχιζόμενη βελτίωση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, τόσο στις αγορές όσο και στο τραπεζικό σύστημα.

 

"Καλωσορίζουμε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να σημειώσει περαιτέρω πρόοδο και την ενθαρρύνουμε να χτίσει στην σημαντική πρόοδο που έγινε από το 2015 και να παραδώσει τις δράσεις που είναι αναγκαίες", ανέφερε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.

 

Όπως εξήγησε η ΕΚΤ εστιάζει ιδιαίτερα στη μείωση των κόκκινων δανείων στο τραπεζικό σύστημα, που περιλαμβάνει περαιτέρω εργασία στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς , βελτίωση της μέτρησης των εγγυήσεων του Δημοσίου για δάνεια και εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την βελτίωση της  αποτελεσματικότητας του δικαστικού πλαισίου στο πτωχευτικό δίκαιο των νοικοκυριών.

 

"Προσβλέπουμε στο να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα στον τέταρτο κύκλο ενισχυμένης εποπτείας με τους άλλους θεσμούς", συμπλήρωσε.


World Business

Τουρκία: Ανάκαμψη «χωρίς φρένο» για τον μεταποιητικό τομέα

Τουρκία: Ανάκαμψη «χωρίς φρένο» για τον μεταποιητικό τομέα

Δεν ανακόπηκε τον Σεπτέμβριο η ανάκαμψη στον μεταποιητικό κλάδο της Τουρκίας καθώς η  αύξηση των...

Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Υγεία & Διατροφή

CureVac: Ξεκίνησε η 3η φάση κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο κορωνοϊού

CureVac: Ξεκίνησε η 3η φάση κλινικών δοκιμών για…

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κλινικές δοκιμές της φάσης II του πειραματικού...

Περιβάλλον

Ανατολική Θεσσαλονίκη: 8% αύξηση ανακύκλωσης το 8μηνο

Ανατολική Θεσσαλονίκη: 8% αύξηση ανακύκλωσης το 8μηνο

Σημαντική αύξηση, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά σημείωσαν οι δήμοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης (Θέρμης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη και...

Τουρισμός

Κλειστά 8 στα 10 ξενοδοχεία στους Δελφούς

Κλειστά 8 στα 10 ξενοδοχεία στους Δελφούς

Μετρημένα στα δάχτυλα είναι τα ξενοδοχεία που κατάφεραν να ανοίξουν την φετινή τουριστική χρονιά με...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.