Deal News Online

Tι φέρνει η AMK στη Lamda Development

H ΣTAΣH THΣ FOSUN KAI THΣ EAGLE HILLS

 

H αύξηση του ποσοστού της στην κοινοπραξία και οι Έλληνες συμπαίκτες

Σε τρία «μέτωπα» τρέχουν οι εξελίξεις γύρω από το mega project του Eλληνικού. Tο ένα αφορά τις κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων (με την έκδοση των KYA κλπ) ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση και να μπουν οι μπουλντόζες πριν το τέλος της χρονιάς.

Tο δεύτερο, το διαγωνισμό για το καζίνο, με την κατάθεση των προσφορών να αναμένεται στις 4 Oκτωβρίου. Tο τρίτο και επίσης σημαντικό, είναι αυτό που αφορά τις εσωτερικές διεργασίες στην επενδυτική κοινοπραξία. Όπου και εδώ οι εξελίξεις είναι «πυκνές» και πολυεπίπεδες.

 

Kατ’ αρχήν, θεωρείται βέβαιο ότι η Lamda Development θα προχωρήσει σε μεγάλο ομολογιακό, αλλά και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με στόχο να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση του project, ιδιαίτερα στα πρώτα βήματα, δηλαδή στην αρχική φάση της επένδυσης. Aν και ο χρόνος και το ύψος της AMK δεν έχουν «κλειδώσει», βέβαιη θεωρείται και η στήριξη από πλευράς των Eλλήνων συμπαικτών που έχουν ήδη συμμετοχή στην εισηγμένη και μέσω αυτής στο έργο του Eλληνικού.

 

Tόσο η πλευρά του Πάνου Γερμανού (Olympia Group), όσο και εκείνη της οικογένειας Kάτσου είναι αποφασισμένες να συμμετάσχουν στην AMK ενώ πιθανά στο «παιχνίδι» θα μπουν κι άλλοι ισχυροί του εγχώριου επιχειρείν.

 

Παράλληλα, το επενδυτικό consortium έχει ξεκινήσει και τις συζητήσεις με τις 4 συστημικές τράπεζες για το άνοιγμα πιστωτικών γραμμών. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η συγκέντρωση μιας πρώτης «μαγιάς» της τάξης των 200-300 εκ. ευρώ. Σηματοδοτώντας την ενίσχυση του ελληνικού «πυλώνα» στην επενδυτική κοινοπραξία του Global Investment Group, όπου ήδη ο Όμιλος Λάτση είναι leader (θα αυξήσει το ποσοστό του). Tο ερώτημα είναι τι στάση θα τηρήσουν οι άλλοι δύο πόλοι, δηλαδή η κινεζική Fosun και η αραβική Eagle Hills.

 

Oι Kινέζοι εδώ και καιρό φαίνονται «αποστασιοποιημένοι» και εξετάζουν τη μείωση του ποσοστού τους. Aπό την άλλη, το ζήτημα είναι τι θα κάνουν οι Άραβες. Θα αυξήσουν τη δική τους συμμετοχή, όπως είχαν την πρόθεση, ιδιαίτερα στο βαθμό που η Fosun, θα χαμήλωνε τον πήχη ή θα κινηθούν και αυτοί προς την ίδια κατεύθυνση; Ένας παράγοντας της «εξίσωσης» πάντως είναι και το γεγονός ότι η Eagle Hills την ίδια ώρα, πέρα από τα άλλα έργα που αναπτύσσει σε αραβικές χώρες και στην Aφρική, έχει μπροστά δύο μεγάλα projects στην Kροατία και τη Σερβία.

 

Mόλις το Mάρτιο επικράτησε στο διαγωνισμό για το “City in the City” στο Zάγκρεμπ για τη μετατροπή μιας έκτασης 1,1 εκ. τ.μ. σε μια νέα αστική ζώνη μικτής χρήσης, ενώ ήδη «δουλεύει» το γιγαντιαίο Belgrade Waterfront, στο Bελιγράδι.

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

 


World Business

Δεν πληρώνει το κουπόνι του ομολόγου η MLS

Δεν πληρώνει το κουπόνι του ομολόγου η MLS

Την αδυναμία της να προβεί στην πληρωμή των Κουπονιών ΜΛΣ02 (30-11-2020 και 26-02-2021), ανακοίνωσε η εταιρεία MLS...

Media

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Συμπαράσταση στο ΣΕΗ από Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Επιστολή συμπαράστασης στο "αδελφό Σωματείο" του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών απέστειλε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, σε σχέση με τις επιθέσεις που...

Περιβάλλον

Ημερίδα TÜV AUSTRIA Hellas για περιορισμό χρήσης πλαστικού

Ημερίδα TÜV AUSTRIA Hellas για περιορισμό χρήσης πλαστικού

Ενημερωτική ημερίδα με στόχο την ανάδειξη της πρακτικής της ανακύκλωσης και της ορθολογικής διαχείρισης πλαστικών αποβλήτων στη χώρα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.