Πολιτική

Επαφές με στόχο τις επενδύσεις ξεκινά ο Μητσοτάκης Προτεινόμενο

Συνάντηση με εκπροσώπους funds και οικονομικούς παράγοντες στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου «διαβάζουν» με ικανοποίηση τις θετικές πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

 

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το σημαντικό ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστεί στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Στο περιθώριο αυτής, θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, πιθανότατα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο τετ α τετ και με τον Ζόραν Ζάεφ.

 

Έμφαση επίσης θα δοθεί στο θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων, για τις οποίες ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με εκπροσώπους funds και οικονομικούς παράγοντες της χώρας, κάποιοι από αυτούς μάλιστα προερχόμενοι από την ελληνική ομογένεια.

 

Σήμερα, θα διαβιβαστεί ο φάκελος της Novartis στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ίσως αποσαφηνιστεί η στάση που θα κρατήσει η κυβερνώσα πλειοψηφία.

 

Όπως έχει ήδη γράψει το Euro2day.gr, δύο είναι τα σενάρια που μελετά το Μέγαρο Μαξίμου, η κατάθεση πρότασης για τη σύσταση προκαταρκτικής (προανακριτικής) επιτροπής και η σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία δείχνει και η επικρατέστερη.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε χθες (Open) πως «κανείς δεν αμφισβήτησε ότι υπάρχει διεθνώς σκάνδαλο όσον αφορά τα φάρμακα αλλά η δίωξη πολιτικών έγινε μόνο στην Ελλάδα και αποσκοπούσε σε πολιτικά κέρδη». Ανέφερε ότι οι οικονομικές πτυχές ερευνώνται, ενώ για το ζήτημα της πολιτικής σκευωρίας θα ασχοληθεί η Βουλή.

 

Κληθείς να εξηγήσει την φράση του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ ότι «δεν θα μετατρέψει την Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών», σημείωσε ότι βιομηχανία εξεταστικών είναι να προσπαθείς για «ψύλλου πήδημα» να βάλεις στο στόχαστρο τους αντιπάλους σου. «Εμείς δεν το κάνουμε», πρόσθεσε.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή