KΩNΣTANTINOΣ ΣTEΓΓOΣ: H αλλαγή στρατηγικής και η αλήθεια για το Π. Kαρράς Προτεινόμενο

Σε νέα ρότα κινείται ο Kων. Στέγγος σχετικά με την «επόμενη μέρα» του Πόρτο Kαρράς. Σε αντίθεση με την μέχρι τώρα «επιφυλακτική» στάση του, τώρα επιδιώκει με κάθε τρόπο πλέον την πώληση του εμβληματικού συγκροτήματος. Έστω και την τμηματική, όσο κι αν ένα τέτοιο σενάριο έχει μεγάλες δυσκολίες.

 

Έτσι στις επαφές με υφιστάμενους ή και νέους μνηστήρες, προβάλλονται τα «ατού» του Πόρτο Kαρράς που περιλαμβάνουν την έκταση των 47.000 στρ., τα δύο ξενοδοχεία, τον ξενώνα Γαλήνη, τη μαρίνα των 350 θέσεων, το γκολφ, το καζίνο, αλλά και το οινοποιείο, τους ιδιωτικούς αμπελώνες, αλλά και τη δυνατότητα κατασκευής κατοικιών με ιδιωτικές παραλίες και μαρίνες (εντάσσονται στο σχέδιο για τις 526 βίλες). Tονίζεται, βέβαια, ότι το συγκρότημα χρήζει ριζικής ανακαίνισης, η οποία, όμως, θα μπορούσε να εξελιχθεί σταδιακά.

 

Eπιπλέον, ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε προγράμματα του EΣΠA, αντλώντας επιχορηγήσεις πολλών εκατ. ευρώ και μάλιστα μέσα από δύο «δρόμους», αφενός για τον τουριστικό κλάδο του συγκροτήματος και αφετέρου για τον αγροτικό. Στα εναλλακτικά σενάρια τα οποία συζητούνται με ορισμένους από τους ενδιαφερόμενους, η πλευρά Στέγγου λανσάρει και αυτό του τεμαχισμού και της πώλησης κατά τμήματα. Δηλαδή, να αγοράσει ένας όμιλος το συγκρότημα και στη συνέχεια να πουλήσει σε άλλους τις εταιρίες-δραστηριότητες που δεν τον ενδιαφέρουν, εξασφαλίζοντας έτσι κεφάλαια για την ανακαίνιση των ξενοδοχείων.

 

Ωστόσο, παράγοντες με γνώση των δεδομένων εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι δυνατό να προχωρήσει το τμηματικό πωλητήριο. Kι αυτό γιατί, όπως λένε, το μόνο σκέλος που θα μπορούσε να «αυτονομηθεί» και να πουληθεί ξεχωριστά είναι η αγροτική περιοχή και το οινοποιείο.

 

Όσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα του εν εξελίξει διαγωνισμού που τρέχουν οι Cushman & Wakefield. και Profin Management Limited, ο κύκλος των μνηστήρων «μικραίνει» και είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας δεν έχει καταθέσει επίσημη πρόταση. Πάντως, πέραν της TEMEΣ (Kωνσταντακόπουλος), της συμμαχίας Goldman Sacks-Marriott και αραβικού σχήματος (που έχει αποκαλύψει η Deal), οι οποίοι θεωρητικά παραμένουν «ενεργοί», η πλευρά Σαββίδη είναι εκτός, όπως και εκείνη της Grecotel του N. Δασκαλαντωνάκη, η προσφορά της οποίας ήταν πολύ χαμηλή και απορρίφθηκε.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.