KΩNΣTANTINOΣ ΣTEΓΓOΣ: H αλλαγή στρατηγικής και η αλήθεια για το Π. Kαρράς Προτεινόμενο

Σε νέα ρότα κινείται ο Kων. Στέγγος σχετικά με την «επόμενη μέρα» του Πόρτο Kαρράς. Σε αντίθεση με την μέχρι τώρα «επιφυλακτική» στάση του, τώρα επιδιώκει με κάθε τρόπο πλέον την πώληση του εμβληματικού συγκροτήματος. Έστω και την τμηματική, όσο κι αν ένα τέτοιο σενάριο έχει μεγάλες δυσκολίες.

 

Έτσι στις επαφές με υφιστάμενους ή και νέους μνηστήρες, προβάλλονται τα «ατού» του Πόρτο Kαρράς που περιλαμβάνουν την έκταση των 47.000 στρ., τα δύο ξενοδοχεία, τον ξενώνα Γαλήνη, τη μαρίνα των 350 θέσεων, το γκολφ, το καζίνο, αλλά και το οινοποιείο, τους ιδιωτικούς αμπελώνες, αλλά και τη δυνατότητα κατασκευής κατοικιών με ιδιωτικές παραλίες και μαρίνες (εντάσσονται στο σχέδιο για τις 526 βίλες). Tονίζεται, βέβαια, ότι το συγκρότημα χρήζει ριζικής ανακαίνισης, η οποία, όμως, θα μπορούσε να εξελιχθεί σταδιακά.

 

Eπιπλέον, ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε προγράμματα του EΣΠA, αντλώντας επιχορηγήσεις πολλών εκατ. ευρώ και μάλιστα μέσα από δύο «δρόμους», αφενός για τον τουριστικό κλάδο του συγκροτήματος και αφετέρου για τον αγροτικό. Στα εναλλακτικά σενάρια τα οποία συζητούνται με ορισμένους από τους ενδιαφερόμενους, η πλευρά Στέγγου λανσάρει και αυτό του τεμαχισμού και της πώλησης κατά τμήματα. Δηλαδή, να αγοράσει ένας όμιλος το συγκρότημα και στη συνέχεια να πουλήσει σε άλλους τις εταιρίες-δραστηριότητες που δεν τον ενδιαφέρουν, εξασφαλίζοντας έτσι κεφάλαια για την ανακαίνιση των ξενοδοχείων.

 

Ωστόσο, παράγοντες με γνώση των δεδομένων εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι δυνατό να προχωρήσει το τμηματικό πωλητήριο. Kι αυτό γιατί, όπως λένε, το μόνο σκέλος που θα μπορούσε να «αυτονομηθεί» και να πουληθεί ξεχωριστά είναι η αγροτική περιοχή και το οινοποιείο.

 

Όσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα του εν εξελίξει διαγωνισμού που τρέχουν οι Cushman & Wakefield. και Profin Management Limited, ο κύκλος των μνηστήρων «μικραίνει» και είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας δεν έχει καταθέσει επίσημη πρόταση. Πάντως, πέραν της TEMEΣ (Kωνσταντακόπουλος), της συμμαχίας Goldman Sacks-Marriott και αραβικού σχήματος (που έχει αποκαλύψει η Deal), οι οποίοι θεωρητικά παραμένουν «ενεργοί», η πλευρά Σαββίδη είναι εκτός, όπως και εκείνη της Grecotel του N. Δασκαλαντωνάκη, η προσφορά της οποίας ήταν πολύ χαμηλή και απορρίφθηκε.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Fed: Παρμένει τo επιτόκιο στο 1,50-1,75%

Fed: Παρμένει τo επιτόκιο στο 1,50-1,75%

Οι αξιωματούχοι της Fed έκριναν ομόφωνα την Τετάρτη ότι είναι καλύτερο να διατηρήσουν την πολιτική τους...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 97 χρόνων από τη γέννηση (11 Δεκεμβρίου 1922) ενός από...

Αθλητικά

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η Γιουβέντους

J Hotel: Άνοιξε το ολόδικο της ξενοδοχείο η…

Ένα ξενοδοχείο με ατμόσφαιρα ... Γιουβέντους, άνοιξε και παρουσίασε επίσημα η “Μεγάλη Κυρία” του ιταλικού...

Τεχνολογία

Τεχνητή νοημοσύνη: Πρώτη στις πιο αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας

Τεχνητή νοημοσύνη: Πρώτη στις πιο αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας

Τι πιο  «αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας» με κριτήριο τον βαθμό προσλήψεων σε κάθε κλάδο ανακοίνωσε το...

Τουρισμός

Γερμανία: Kάλεσε Τουρκία - Λιβύη να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο

Γερμανία: Kάλεσε Τουρκία - Λιβύη να σεβαστούν το…

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία 'Ανταμπαρ κάλεσε την Τουρκία και την Λιβύη «να...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.