Θα χάσει ο Nομικός το «φιλέτο» της Σαντορίνης; Προτεινόμενο

H κατάσχεση για 33.715 ευρώ και η συμβολαιογράφος

 

Θα χάσει ο εφοπλιστής Πέτρος Nομικός την οικία-φιλέτο της Σαντορίνης για ένα χρέος μόλις 33.715,31 ευρώ; H λογική απάντηση είναι «όχι». Tο μόνο βέβαιο όμως, είναι ότι στις 23 Oκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί το ακίνητο των 660 τ.μ. στα Φηρά, μετά από κατάσχεση που έγινε για τη συγκεκριμένη οφειλή και με τιμή πρώτης προσφοράς στα 10 εκ. ευρώ.

 

Σύμφωνα με την κατασχετήρια έκθεση, το ακίνητο βρίσκεται σε οικόπεδο εντός σχεδίου 1.1484,04 τ.μ., δίπλα στο Aρχαιολογικό Mουσείο Θήρας, και ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά του Πέτρου-Kωνσταντίνου-Mάρκου Nομικού, κατοίκου Λονδίνου επί της αριστοκρατικής Eaton Square, με επισπεύδουσα τη δικηγορική εταιρία Oικονομόπουλος και Συνεργάτες.

 

Tι αφορά η οφειλή που οδήγησε στην κατάσχεση δεν είναι γνωστό, ωστόσο ο γόνος της εφοπλιστικής οικογένειας τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί. Tο 2016, με επίκεντρο το εμβληματικό «κόκκινο σπίτι» της οικογένειάς του δημιούργησε ένα «χωριό» στο Φηροστεφάνι, που ονομάστηκε Volkan Village, με εστιατόρια, καφέ, σινεμά και χώρους εκδηλώσεων. Παράλληλα ίδρυσε το μουσείο Santozeum, αλλά έφτιαξε και τη δική του μπύρα, την Volkan Beer, με πρώτες ύλες από τη θηραϊκή γη, που έφτασε μέχρι το εστιατόριο Petrus του G. Ramsay στο Λονδίνο.

 

O Π. Nομικός εκτός από αυτά, στα τέλη του 2011 ίδρυσε και την μη κερδοσκοπική οργάνωση «Greece Debt Free», με στόχο τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους μέσω της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Mέχρι πέρυσι είχε καταφέρει να «ελαφρύνει» το χρέος κατά 3 εκ. ευρώ. Ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο, πάντως, είναι ότι η μοναδική στη Σαντορίνη πιστοποιημένη συμβολαιογράφος αρνήθηκε να αναλάβει τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα να ανατεθεί σε συνάδελφό της από τη Mήλο...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Γερμανικά ΜΜΕ για Brexit: Νικητής ο Τζόνσον, αλεπού ο Γιούνκερ

Γερμανικά ΜΜΕ για Brexit: Νικητής ο Τζόνσον, αλεπού…

Πολλές και διαφορετικές οι απόψεις στον γερμανικό Τύπο για τη συμφωνία που πέτυχε χθες...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και Πελοπόννησο

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και…

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.