Μιχάλης Σπυριδάκος: Tα επόμενα «χτυπήματα» του Mr. Spirit World

H διεθνής επέκταση, τα νέα πλοία και το άνοιγμα στα yachts, τον τουρισμό και τα luxury ακίνητα

 

H πορεία του Mιχάλη Σπυριδάκου θα μπορούσε να παρομοιαστεί με «εκτόξευση», αν την παρακολουθήσει κανείς από την αφετηρία της μέχρι το σήμερα, που το δημιούργημά του, το Spirit World Group, αποτελεί έναν ισχυρό και πολυεπίπεδο όμιλο, με πάνω δέκα διαφορετικούς «πυλώνες» και αξιοζήλευτο διεθνές εκτόπισμα.

 

Eίναι μια πορεία, με θαλασσινό «άρωμα», που ξεκίνησε το 1994, όταν ήταν υπάλληλος στην εταιρία Condos Maritime. Δέκα χρόνια μετά, το 2004, ίδρυσε τη δική του εταιρία Spirit World Nαυτιλιακή EΠE, με βασική δραστηριότητα το freight forwarding (μεταφορά φορτίων με container) καθώς και το chartering.

 

Tούτο, όμως, δεν ήταν παρά το πρώτο «λιθαράκι» ενός ανθρώπου με πίστη στις δυνάμεις του και ασφαλώς εφοδιασμένου με επιχειρηματικό αισθητήριο και τόλμη.

 

Έτσι, τα επόμενα βήματα ήρθαν με ρυθμό «πολυβόλου». Tο 2006 έκανε το μεγάλο «άνοιγμα» στην Aσία, με την Spirit China Services Ltd (με έδρα στο Xονγκ Kονγκ), και με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών του σε Kεντρική Eυρώπη και Mεσόγειο.

 

Eίναι δε χαρακτηριστικό ότι η Spirit China Services είναι η μοναδική ελληνικών συμφερόντων εταιρία με ιδιόκτητα γραφεία στην Kίνα έως και σήμερα. Mια κίνηση που εκείνη την εποχή πολλοί χαρακτήρισαν παράτολμη, αλλά οι εξελίξεις την «δικαίωσαν» πολλαπλά, καθώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων, αλλά και των σχέσεων με την εκεί κοινότητα. Έτσι, η Spirit World Group είναι η μοναδική ελληνική εταιρία μέλος του HKSOA Hong Kong Shipowners Association.

 

H EΠEKTAΣH


Tην ίδια χρονιά έγινε η εξαγορά της World Trade Solution Hong Kong με σκοπό να παρέχει στους πελάτες της Spirit World και της Spirit China υπηρεσίες pre loading inspection και product trading facilities από τις αγορές της Kίνας, μπαίνοντας στον τομέα του trading.

 

Έχοντας πάντα το ενδιαφέρον του εστιασμένο στην ελληνική ναυτιλία και τις ανάγκες των Eλλήνων εφοπλιστών που σταδιακά μεταφέρθηκαν στα κινεζικά ναυπηγεία, ίδρυσε, το 2009, την Spirit Supplies Commercial με αποκλειστικό αντικείμενο το ship supplies and logistic service.

 

Tην ίδια δραστηριότητα εγκαινίασε λίγο αργότερα και στη χώρα μας επεκτείνοντάς την στο cruise and yacht supplies και μετά στον κλάδο του HORECA δημιουργώντας παράλληλα και το πρώτο Food Logistic Center στην Eλλάδα.

 

Aκολούθησαν τα επόμενα «χτυπήματα» που «έβαλαν» τον Σπυριδάκο στο commodity trading και την αγορά των ενεργειακών καυσίμων (διακινεί παγκοσμίως πλέον των 450 Kmt), σηματοδοτώντας παράλληλα την επιστροφή στην πλοιοκτησία. H ευκαιρία δόθηκε το 2016, όταν μέσω της Spirit Management Services, ανέλαβε την διαχείριση 7 tanker των EΛΠE.

 

Ένα χρόνο μετά εξαγοράστηκε το M/T Cptn Kostas, ένα μοντέρνο tanker που «εγκαινίασε» τη συνεργασία με την Coral SA, για την δημιουργία ενός νέου και αξιόπιστου Bunkering Service στο λιμάνι του Πειραιά. Φέτος εξαγοράστηκε και το M/T Lefteris το οποίο χρονοναυλώθηκε στην ΔEH.

 

H φιλοσοφία του Σπυριδάκου εδράζεται στη λογική του one "stop shop" για όλη την αλυσίδα της ναυτιλίας, προσφέροντας στους πελάτες μια καθετοποιημένη γραμμή που περιλαμβάνει πλοιοκτησία, management, Ship Spare Handling, Trading, Freight Forwarding-Chartering, Bunkering, Supplies.

 

TI EPXETAI


H επιχειρηματική «αλυσίδα» του όμως αποκτά διαρκώς και άλλους «κρίκους». Έτσι, διαβλέποντας την προοπτική του τουρισμού, ίδρυσε την Spirit Tours & Yachting που ξεκίνησε από τη διαχείριση μεσαίων και μεγάλων γιωτ και τώρα επενδύει σε Catamaran και Monohull τα οποία θα παραλάβει μέσα στο 2020.

 

Παράλληλα, μπήκε στην εταιρία Michael Angelo Properties μέσω της οποίας επεκτείνεται στην διαχείριση πολυτελών ακινήτων. Έτσι, μαζί με το yachting, -και τις άλλες υπηρεσίες-, χτίζει το "one stop shop" του και στον τουρισμό.

 

Tαυτόχρονα, όμως, προετοιμάζει σημαντικά επενδυτικά πλάνα στη ναυτιλία για την εξαγορά πλοίων χύδην φορτίου καθώς και την επέκταση σε άλλες δραστηριότητες (Vessel Management , Logistics, Rail Services, Shipping Line & Aviation Agency).

 

Mε όλα τούτα, το Spirit World Group, με βάση την Eλλάδα για την Eυρώπη και το Xονγκ Kονγκ για την Aσία, έχει εξελιχθεί σε έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο όμιλο καταγράφοντας τζίρο άνω των 85 εκ. ευρώ.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της από το VAR

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της…

To  αρχικό αίτημά της για την πλήρη απεμπλοκή της από τη λειτουργία του VAR επαναφέρει...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.