Σύρος: Ξεκινά το 12ο Animasyros 2019

Ξεκινά σήμερα 18 Σεπτέμβρη και μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου στην Σύρο το "12ο Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινούμενων Σχεδίων Animasyros 2019" με διοργανωτές την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ και συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

 

Ο ΕΟΤ στηρίζει και φέτος το φεστιβάλ, όπως κάνει τα τελευταία 6 χρόνια, στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας του Οργανισμού για την προβολή του πολιτιστικού τουρισμού της Ελλάδας στο εξωτερικό και ειδικότερα σε κοινότητες και άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου, που λειτουργούν ως πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό μέσα από την επικοινωνιακή διάχυση ΄word of mouth''.

 

Το "Animasyros" θεωρείται ένα από τα 20 σημαντικότερα παγκοσμίως φεστιβάλ για την τέχνη της εμψύχωσης (animation), πραγματοποιείται στην Σύρο Κυκλάδων από το 2008 και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού προγράμματος για τα Φεστιβάλ (EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe). Είναι δε το σημαντικότερο και μεγαλύτερο ετήσιο Φεστιβάλ του είδους στην Ελλάδα και το παρακολουθούν κάθε χρόνο, πάνω από 1.300 καλλιτέχνες και 60.000 μοναδικοί επισκέπτες.

 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον και στην αειφορία και έχει τίτλο «AnimaGreen». Τιμώμενες χώρες του φεστιβάλ θα είναι η Σουηδία και το διεθνές ανερχόμενο στο τομέα της χρηματοδότησης παραγωγών Αζερμπαϊτζάν, ενώ παράλληλα θα προβληθούν αμερικάνικες ταινίες κινούμενων σχεδίων στο πλαίσιο του αφιερώματος American Animation Panorama.

 

Σημειώνεται ότι συνολικά θα προβληθούν περισσότερες από 234 ταινίες κινούμενων σχεδίων από 30 χώρες, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια για επαγγελματίες και ερασιτέχνες.


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.