Ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου

Ανοδική τροχιά διαγράφει η τιμή του πετρελαίου, εξαιτίας της ανησυχίας για πρόβλημα στον εφοδιασμό από τη Σαουδική Αραβία, αλλά και στη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

 

Συγκεκριμένα, η τιμή του brent ενισχύεται σε ποσοστό 2,72% ή κατά 1,73 δολάρια στα 65,33 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου, ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate Crude παρουσιάζει αύξηση κατά 2,08% ή κατά 1,22 δολαρίων στα 59,33 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

 

Οι επιθέσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας ανέστειλαν την παραγωγή αργού της χώρας κατά περισσότερο από το ήμισυ και περιόρισαν σοβαρά την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα της χώρας, ένα ''μαξιλάρι'' ασφαλείας για τις αγορές πετρελαίου σε τυχόν απρογραμμάτιστη διακοπή.

 

"Η παγκόσμια διαθέσιμη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα είναι εξαιρετικά χαμηλή προς το παρόν μετά τις επιθέσεις του Σαββατοκύριακου, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια για επιπρόσθετες διακοπές, γεγονός που τείνει να υποστηρίζει τις τιμές", δήλωσε ο αναλυτής πετρελαίου της UBS Giovanni Staunovo.

 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Σαουδική Αραβία καθόρισε ένα χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναφορά της παραγωγής, λέγοντας ότι είχε αποκαταστήσει τις προμήθειες στους πελάτες σε επίπεδα που προηγούνταν των επιθέσεων, αντλώντας από τα αποθέματα πετρελαίου της.

 

Ωστόσο, εκπρόσωποι δήλωσαν ότι θα αποκατασταθεί η χαμένη παραγωγή μέχρι το τέλος αυτού του μήνα και θα επανέλθει η παραγωγική ικανότητα σε 12 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

 

"Τα σχέδια αυτά υποδεικνύουν ότι η Σαουδική Αραβία δεν θα έχει πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα τουλάχιστον για τους επόμενους δυόμισι μήνες και συνεπώς δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστούν περαιτέρω προβλήματα", ανέφερε η συμβουλευτική Energy Aspects.

 

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν βλέπει την ανάγκη για απελευθέρωση πετρελαϊκών αποθεμάτων εκτάκτου ανάγκης καθώς οι αγορές τροφοδοτούνται επαρκώς.

 

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε τα επιτόκια εκ νέου την Τετάρτη σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη μακροχρόνια οικονομική επέκταση.

 

"Η μείωση των επιτοκίων της Fed λειτουργεί σήμερα υποστηρικτικά για τη διάθεση ανάληψης ρίσκου, γεγονός που τείνει να βοηθά και το αργό", δήλωσε ο Stanuovo.

 

Ξεχωριστά, τα αποθέματα αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου στον κόσμο, αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών για πτώση 2,5 εκατομμυρίων βαρελιών.

 

Ωστόσο, τα αποθέματα στο Cushing της Oklahoma, το σημείο παράδοσης για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018.


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.