ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY (https://www.interregeurope.eu/emobicity).

 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που διεξάγεται στο πλαίσιο της νέας εθνικής πολιτικής για την ενίσχυση και εφαρμογή των «καθαρών» μεταφορών και ειδικότερα της ηλεκτροκίνησης με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και των εκπομπών CO2.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Europe και εθνικούς πόρους και αποσκοπεί στη βελτίωση των μέτρων και πολιτικών για την εφαρμογή και προώθηση της ηλεκτροκίνησης σε 6 χώρες της Ε.Ε. Κατά την υλοποίηση του θα εξεταστούν μέτρα για την βελτίωση των υφιστάμενων εθνικών πολιτικών προώθησης της ηλεκτροκίνησης (π.χ. νομοθεσία, τιμολόγηση, φορολογικά κίνητρα κλπ.), αλλά και νέα καινοτόμα μέτρα.

 

Στο πλαίσιο του EMOBICITY θα διεξαχθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, 09:00π.μ.-11:00π.μ., θεματικό workshop στο ξενοδοχείο Electra Palace (Ναυάρχου Νικοδήμου 18, στην Πλάκα). Κατά τη διάρκεια του workshop θα αναδειχθούν οι δυνατότητες βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου και των μέτρων εφαρμογής και προώθησης της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, θα κατατεθούν προτάσεις και ιδέες, και θα γίνει ανταλλαγή εμπειριών/τεχνογνωσίας με τους ευρωπαίους εταίρους.

 

Θα συμμετάσχουν, ενδεικτικά, ομιλητές από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το ΕΜΠ, τον ΔΕΔΔΗΕ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ενώ θα παραβρίσκονται Ευρωπαίοι εταίροι του έργου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων/εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Το workshop θα διεξαχθεί στα Αγγλικά.

 

Θα ακολουθήσει επίσκεψη (12.00μ.-15.00μ.μ.) των συμμετεχόντων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Εργαστήριο ΗΜΕ&ΠΡΟΠΕ) και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, όπου θα γίνει επίδειξη των ηλεκτρικών οχημάτων και των σταθμών φόρτισης που έχουν εγκατασταθεί εκεί.

 

Σημειώνεται ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν e-mail με τα στοιχεία και την ιδιότητα τους, μέχρι τις 23.9.2019, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (κα Όλγα Κουτσογιάννη)
 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. (κ. Γρηγόρης Ζωίδης).


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.