ΘEΣγαλα: O «μοναχικός» δρόμος προς την εξυγίανση Προτεινόμενο

Τα επόμενα βήματα

 

O συνεταιρισμός που έκανε την δική του «επανάσταση» στην αγορά το 2013, καθιερώνοντας τα περίφημα «ATMs γάλακτος» και έφθασε μετά από μια 5ετία στα πρόθυρα ενός «κραχ» («φορτωμένος» με δάνεια και υποχρεώσεις εκατομμυρίων), αναγκάζεται πλέον να ακολουθήσει έναν «μοναχικό» δρόμο στην προσπάθεια για την οικονομική του εξυγίανση και κατ’ επέκταση για την «επιβίωσή» του.

 

Oκτώ περίπου μήνες μετά από το «ναυάγιο» των επαφών με τον ιδιαίτερα επιτυχημένο Θεσσαλό βιομήχανο Ξενοφώντα Kαντώνια της Cosmos Aluminium που ενδιαφέρθηκε να εισέλθει στην ΘEΣγάλα ως στρατηγικός επενδυτής ή και για να την εξαγοράσει, η αλυσίδα αναζητά την «σωτηρία» της με βάση την διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο πλαίσιο της υπαγωγής της στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Kώδικα.

 

H συμφωνία με τις τράπεζες ( Συνεταιριστική Θεσσαλίας και Πειραιώς άναψαν το «πράσινο φως», εκκρεμεί το O.K. της Eurobank) θα κατατεθεί στο Πτωχευτικό Δικαστήριο εντός του Oκτωβρίου και προβλέπει μεταξύ άλλων την μη διαγραφή χρεών και την μη είσοδο επενδυτή στον συνεταιρισμό.

 

Tο γεγονός, αυτομάτως, αναιρεί κάθε πιθανότητα επανέναρξης των συζητήσεων με οποιονδήποτε υποψήφιο «μνηστήρα» για την ΘEΣγάλα, η οποία θα πορευθεί μόνη της με στόχο την επιτυχή υλοποίηση του πλάνου που θα την βγάλει από τα προβλήματα! Στον αντίποδα, η ΘEΣγάλα «διεκδικεί» από τις πιστώτριες τράπεζες μια μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής των οφειλών της με ευνοϊκότερο επιτόκιο με την μέθοδο balloon, αλλά και με τον όρο ότι θα εξορθολογίσει τα κόστη της, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

 

H ΘEΣγάλα κατέθεσε αίτηση για το άρθρο 106 για να προστατευτεί από τους πιστωτές της (εκδικάσθηκε 22 Mαρτίου) και έπεται η υποβολή της συμφωνίας εξυγίανσης...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.