Ας γιορτάσουμε #WorldPharmacistsDay στις 25 Σεπτεμβρίου

Το 2019 οι Νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί γιορτάζουν τη μέρα του φαρμακοποιού εστιάζοντας στα "Ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα για όλους".

 

Αναλυτικότερα οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί, εξασφαλίζουν την πρόσβαση και τη διαθεσιμότητα ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων για τους ασθενείς. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της συμμετοχής τους ως επικεφαλής στην ομάδας διαχείρισης της ορθής χρήσης των αντιμικροβιακών (ΟΕΚΟΧΑ) και του εκπαιδευτικού τους ρόλου ως επαγγελματίες υγείας στην πρόληψη της μόλυνσης. Επίσης καταναλώνουν αρκετό χρόνο στην διερεύνηση λύσεων για την θεραπευτική αντιμετώπιση του ασθενή, που προκύπτει από τις όλο και αυξανόμενες ελλείψεις φαρμάκων που μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την πορεία της υγείας του ασθενούς.

 

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαφύλαξη της ασφάλειας των ασθενών μέσω της ορθής χρήσης των φαρμάκων και της μείωσης των λαθών στην φαρμακευτική αγωγή.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί, συμμετέχοντας σε διεπιστημονικές ομάδες, ως ειδικοί στην επιλογή, προμήθεια, παραγωγή και διανομή φαρμάκων, καθώς και στην παροχή κλινικές φαρμακευτικές υπηρεσίες, καθορίζοντας τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας στις διαδικασίες φαρμακευτικής αγωγής, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζουν την ασφαλή, αποτελεσματική, ορθή και οικονομικά αποδοτική χρήση των φαρμάκων.

 

Όπως τόνισε η πρόεδρος της ΠΕΦΝΙ και μέλος του ΔΣ της EAHP κυρία Δέσποινα Μακριδάκη , «οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί έχουν την γνώση, την εμπειρία και τη διάθεση να συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υφιστάμενων συνθηκών σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα»


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.