Στήριξη των εργαζομένων που πλήττονται από την Thomas Cook ζητά η ΓΣΕΕ

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει και στην Ελλάδα η κατάρρευση του κολοσσού Thomas Cook, με την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) να ζητά στήριξη των εργαζομένων που πλήττονται. με επιστολή προς τους υναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού.

 

Η Συνομοσπονδία ζητάει μεταξύ άλλων, τη λεπτομερή καταγραφή των επιχειρήσεων που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με τον βρετανικό τουριστικό κολοσσό, ο οποίος κατέρρευσε, απαιτώντας, παράλληλα, τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων από αυτήν την εξέλιξη. Στην επιστολή, γίνεται λόγος για την αναγκαιότητα στοχευμένων μέτρων προστασίας των αναγκών διαβίωσης των θιγόμενων εργαζομένων, των ασφαλιστικών αξιώσεών τους, καθώς και της εξασφάλισης της επιδότησης ανεργίας, υπό το πρίσμα, μάλιστα, για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων βίαιης διακοπής της εποχικής απασχόλησής τους.

 

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι η πτώχευση της Thomas Cook, με ολοένα αυξανόμενο αντίκτυπο, οφείλει να απασχολήσει και τη χώρα μας ως προς την ισόρροπη άμβλυνση των συνεπειών της όχι μόνο σε επίπεδο ιδιόκτητων ή συνδεδεμένων τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστών, αλλά και στο επίπεδο της προστασίας των θιγόμενων εργαζομένων.

 

Γι' όλους αυτούς τους λόγους, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού, της αρμόδιας κλαδικής οργάνωσης μέλους της και απαιτεί από την κυβέρνηση ουσιαστικές και άμεσες λύσεις.


protoselida

Media

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Η 3η Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα ΜΜΕ (9 ως 15 Νοεμβρίου) κορυφώνεται με...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Περιβάλλον

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρίστος Βλαχοκώστας ορίστηκε συντονιστής για την...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.