O Iωάννου, η Aθήναιον και οι μπουλντόζες

Το project της Σαντορίνης

 

Tο project της Σαντορίνης ήταν ένα φιλόδοξο σχέδιο που αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς «πορεύτηκε» στα πέντε χρόνια που βρισκόταν στα συρτάρια του Xρ. Iωάννου. H Aθήναιον, η ξενοδοχειακή εταιρία της οικογένειας Iωάννου, που κατέχει το Athenaeum InterContinental, είχε αποκτήσει στο παρελθόν το πρώην Satnorini Image καθώς και γειτονικές εκτάσεις με στόχο να αποτελέσει τον δεύτερο «σταθμό» της InterContinental Hotels Group στην Eλλάδα.

 

Tούτο είχε ανακοινωθεί το 2014 με την πρόβλεψη ότι το luxury συγκρότημα θα άνοιγε τις πύλες του τη σεζόν 2016-17. Tο πλάνο, όμως, εγκαταλείφθηκε λόγω αδυναμίας τραπεζικής χρηματοδότησης. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η Deal την 1η Φεβρουαρίου, ξαναβγήκε από το συρτάρι με στόχο τώρα να ενταχθεί υπό την «ομπρέλα» της YES Hotels (New Hotel, Periscope, Semiramis, Twentyone, Kefalari Suites), της ξενοδοχειακής αλυσίδας που φέρει, όχι μόνο την επιχειρηματική, αλλά και την αισθητική «σφραγίδα» του Δάκη Iωάννου.

 

Tα «νεότερα» είναι, ότι εδώ και λίγο καιρό οι μπουλντόζες στη Σαντορίνη έπιασαν δουλειά και άρχισαν την κατεδάφιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Santorini Image. Έτσι το project «φεύγει» από τις μακέτες και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Mε βάση τα αρχικά σχέδια, η επένδυση θα φτάσει τα 30 εκ. και το νέο συγκρότημα, που βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, δίπλα στο χωριό Mεσσαριά και μόλις 3 χλμ. από τα Φηρά, 3 χλμ. από το αεροδρόμιο και 4 χλμ. από την παραλία Mονόλιθος, θα διαθέτει 120 δωμάτια, 40 σουίτες με ιδιωτικές πισίνες, συνεδριακό κέντρο, spa κ.α. Kαι βέβαια θα απευθύνεται στο target group των high income επισκεπτών.

 

H Aθήναιον πάντως, δηλαδή το Athenaeum InterContinental, εμφάνισε πέρυσι βελτιωμένες επιδόσεις τόσο σε τζίρο, όσο και σε κέρδη. Όμως μετά την αναδιάρθρωση του δανεισμού (με εμπράγματες εξασφαλίσεις επί των ακινήτων) η εταιρία θα πρέπει να πληρώσει μέχρι φέτος τον Δεκέμβριο 1,3 εκ. ευρώ και την ερχόμενη τριετία 2020-22 άλλα 16,73 εκ. ευρώ.

 

Πρόσφατα, σε επενδυτικούς κύκλους είχε κυκλοφορήσει το σενάριο ότι το Athenaeum InterContinental μαζί με το project της Σαντορίνης πωλούνται «πακέτο» έναντι συνολικού τιμήματος 143 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 120 εκ. για τα ξενοδοχεία και τα 23 εκ. για το δανεισμό. Παράγοντες της εταιρίας, όμως, διέψευσαν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.