Αλλάζει το πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ Προτεινόμενο

Τι αναμένεται να ανακοινωθεί

 

Ευνοϊκότερους όρους για τους οφειλές της ΔΕΗ ετοιμάζει η επιχείρηση, καθώς αλλάζει το πρόγραμμα τους διακανονισμού. Οι οφειλές θα πληρώνουν μικρότερη προκαταβολή και η μηνιαία δόση του διακανονισμού δεν θα ξεπερνάει το 50% του μηναίου λογαριασμού τους.

 

Αυτό φυσικά δεν ισχύει για τους δόλιους κακοπληρωτές και κυρίως αυτούς που έχουν εντοπιστεί με ρευματοκλοπή. Ωστόσο, θα υπάρχουν ρυθμίσεις κανονισμού που δεν θα ξεπερνούν τις 18 δόσεις. Αντίθετα για τους ενταγμένους σε ρύθμιση ή σε νέο διακανονισμό οι δόσεις παραμένουν 24.

 

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γνωστοποιήσει η ΔΕΗ το νέο σύστημα διακανονισμών. Τη σχετική ρύθμιση προανήγγειλε με δηλώσεις του ο υπουργός ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας  μάλιστα ότι το νέο σύστημα  θα προβλέπει χαμηλότερο ποσοστό προκαταβολής, μικρότερο από αυτό που ισχύει σήμερα και με τον ίδιο αριθμό δόσεων.

 

Σήμερα το σύστημα διακανονισμών που ισχύει διαφέρει ανάλογα με την κατηγορία οφειλής στην οποία εντάσσεται ένας πελάτης της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα οι οφειλέτες διαχωρίζονται σε 6 κατηγορίες ανάλογα με την μέχρι τώρα συνέπειά τους, εάν είχαν ενταχθεί ή όχι σε παλαιότερο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών, εάν τους έχει αποκοπεί η σύνδεση ή ακόμη και εάν είχε διαπιστωθεί ρευματοκλοπή στην παροχή τους.


protoselida

Media

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης.

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Τεχνολογία

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά του δεδομένα

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά…

Με την ευκαιρία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (που καθιερώθηκε από το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.