Φέσσας: Απαιτούνται 20 δισ. επενδύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη Προτεινόμενο

Η ήδη αποτυπωμένη αισιοδοξία της αγοράς και των πολιτών για τα επόμενα χρόνια πρέπει να συνδυαστεί με τολμηρά μέτρα και να μετουσιωθεί σε επενδύσεις, εκτιμά ο Πρόεδρος του ΣΕΒ από το βήμα της 6ης ετήσιας οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).

 

"Η χώρα διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, οι δείκτες αποτυπώνουν την αλλαγή του κλίματος και της ψυχολογίας, οι πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης έχουν συνδράμει σε αυτό. Οι επενδυτές έχουν αξιολογήσει τα δεδομένα αυτά, μένει να φέρουν τα χρήματά τους στη χώρα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Επανέλαβε παράλληλα τη θέση του ΣΕΒ πως απαιτούνται επενδύσεις 20 δισ. σε τεχνολογία, μηχανολογικό εξοπλισμό, παραγωγή, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

 

"Υπάρχουν γενναία μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ο δρόμος είναι ορατός αλλά η υλοποίηση της συνταγής δεν είναι εύκολη. Ως ΣΕΒ ζητάμε ανταγωνιστικό φορολογικό περιβάλλον και ιδιαίτερα να απαλυνθεί το κόστος εργασίας στην Ελλάδα, στοιχείο που προκαλεί μεταξύ άλλων το λεγόμενο brain drain αλλά και τον βαθμό ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων", τόνισε.

 

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ μίλησε επίσης για την ανάγκη να εδραιωθεί ενα φιλοεπενδυτικό κλίμα, να παταχθεί η γραφειοκρατία και να υπάρξει συναίνεση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ώστε να συνδιαμορφωθεί μια κοινή γραμμή με στόχο την οικονομική ανάπτυξη.

 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, τέλος, στη σημασία του ανθρώπινου κεφαλαίου. "Όσες παραγωγικές επενδύσεις γίνουν, όσα μηχανήματα και να έρθουν στην Ελλάδα, αν δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο στο νέο κόσμο που δημιουργείται, στο νέο παραγωγικό μοντέλο", σημείωσε ο κ. Φέσσας.


protoselida

Media

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον…

Ιαχές πολέμου από την Ελλάδα βλέπει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «YeniSafak». Σε δημοσίευμά της με...

Αθλητικά

Ρωσία: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω αποκλεισμού

Ρωσία: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω αποκλεισμού

Η αλλοίωση αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων στη Μόσχα οδήγησε στην απόφαση της Παγκόσμιας Υπηρεσίας κατά του...

Τεχνολογία

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα «έξυπνο» ρομπότ, εξοπλισμένο με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα στη φωνή, εκτοξεύτηκε με προορισμό...

Περιβάλλον

Ευρωκοινοβούλιο: Συζήτηση Ελλήνων για νέα ΚΑΠ – «Green Deal»

Ευρωκοινοβούλιο: Συζήτηση Ελλήνων για νέα ΚΑΠ – «Green…

Μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κόκκαλη, πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζήτηση σχετικά...

Τουρισμός

Συνάντηση Θεοχάρη – ΣΕΤΚΕ: Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο επίκεντρο

Συνάντηση Θεοχάρη – ΣΕΤΚΕ: Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο…

Η διοίκηση της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.