Στην απόκρυψη των likes προσανατολίζεται το Facebook

Πόσα likes πήρε αυτό το ποστ; Αν χρησιμοποιείτε το δίκτυο στην Αυστραλία, από την προηγούμενη εβδομάδα δεν θα μπορείτε να απαντήσετε σε μια τέτοια ερώτηση, καθώς το Facebook δοκιμάζει μια προσπάθεια να κρύβει από την κοινή θέα τα "likes" στις δημοσιεύσεις των χρηστών του.

 

Πλέον, ο Αυστραλός κάτοχος ενός προφίλ είναι και ο μόνος που μπορεί να βλέπει το συνολικό αριθμό των Likes που έχει συγκεντρώσει ένα post του. Όλοι οι άλλοι χρήστες δεν μπορούν να δουν το πόσο καλά τα πήγε το ένα ή το άλλο post. Η αλλαγή ισχύει για αναρτήσεις από φίλους και σελίδες καθώς και για αμειβόμενες διαφημίσεις. Το πείραμα γίνεται μόνο στην Αυστραλία προς το παρόν, με το Facebook να αναφέρει ότι δεν είναι σίγουρο αν θα το επεκτείνει και σε άλλες χώρες.

Η εταιρεία σκοπεύει να ελέγξει εάν η αλλαγή θα "βελτιώσει τις εμπειρίες των ανθρώπων", σύμφωνα με μια σχετική δήλωση που επικαλείται το CBS News. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας πρόσθεσε ότι επιθυμία του Facebook είναι οι χρήστες να αισθάνονται άνετα να δημοσιεύουν πληροφορίες, κάτι που έχει σχέση με την ποιότητα των αναρτήσεων και όχι με την προσοχή που λαμβάνουν.

 

Πράγματι, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, τείνουν να αυτολογοκρίνονται απλώς και μόνο για να κερδίζουν περισσότερα liikes, υιοθετώντας ακόμα και απόψεις που δεν ενστερνίζονται, για να κερδίσουν όση περισσότερη διαδικτυακή εύνοια μπορούν από το σύνολο των online επαφών τους.

 

Η αλλαγή αυτή έχει δοκιμαστεί και στον Καναδά, ενώ πλέον σε δοκιμαστικό στάδιο εφαρμογής βρίσκεται και σε άλλες έξι χώρες του κόσμου. Πιθανολογείται ότι μετά από την μελέτη των συμπερασμάτων, το Facebook θα προβεί σε μία καθολική εφαρμογή αυτής της επιλογής. Εκτός από τις αντιδράσεις στα posts, το Facebook θέλει να κάνει ιδιωτικές όλες τις μετρήσεις, όπως είναι ο αριθμός θέασης ενός βίντεο που ανεβάζει ένας χρήστης.

 

Σημειώνεται ότι, παρόμοιο πείραμα εκτέλεσε στο κοντινό παρελθόν και το Instagram, με μοναδικό του σκοπό να κάνει πιο ευχάριστη την εμπειρία χρήσης του, ακόμα και εάν ένα προφίλ δεν έχει ιδιαίτερη αποδοχή. Τέλος, θεωρείται ένα μέτρο που, πέραν του... να δυσκολέψει τις επαγγελματικές συνθήκες των "influencers", πλήττει την ρητορική του μίσους και τη διασπορά στοχευμένων απόψεων, που γίνεται με μοναδικό σκοπό την άντληση "likes".


protoselida

Media

Netflix: 20% αύξηση συνδρομητών – έφτασε τα 167 εκατομμύρια

Netflix: 20% αύξηση συνδρομητών – έφτασε τα 167…

Παρά τον οξύτατο ανταγωνισμό που δέχεται από άλλες πλατφόρμες διαμοιρασμού τηλεοπτικών σειρών και ταινιών (Disney...

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Υγεία & Διατροφή

ΠΦΣ: Σημαντική η έλλειψη φαρμάκων

ΠΦΣ: Σημαντική η έλλειψη φαρμάκων

Καθημερινό φαινόμενο για τους φαρμακοποιούς αποτελεί πλέον η έλλειψη φαρμάκων, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό...

Τουρισμός

11,5% αύξηση αφίξεων Φινλανδών το 2019

11,5% αύξηση αφίξεων Φινλανδών το 2019

Συνεχώς αυξανόμενο είναι κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των Φινλανδών τουριστών για την χώρα μας, καθώς...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.