Συρρικνώνεται ο μεταποιητικός κλάδος στην ευρωζώνη

Υποχώρησε τον Αύγουστο από το 47 στο 45,7 ο δείκτης PMI για την μεταποίηση, γεγονός που μαρτυρά τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στον μεταποιητικό κλάδο στην ευρωζώνη.

 

Ο Αύγουστος είναι ο όγδοος συνεχόμενος μήνας που ο δείκτης PMI παραμένει σε επικράτεια ύφεσης, κάτι που σημαίνει ότι η πτώση δεν είναι συγκυριακή. Επιπλέον, μπορεί να επηρεαστεί ακόμα περισσότερο αρνητικά από τους εμπορικούς πολέμους και την αναστάτωση λόγω Brexit.

 

Η Γερμανία ξεχωρίζει στις δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο δείκτης  δραστηριότητας των γερμανικών εργοστασίων υποχώρησε στο 41,7, ο χαμηλότερος από τον Ιούνιο του 2009. Η εξέλιξη επιβεβαιώνει τις ανησυχίες ότι η Γερμανική βιομηχανία είναι εξαιρετικά ευάλωτη και οι προοπτικές της επιδεινώνονται. Η μεταποίηση υποχώρησε σε χαμηλά 6 ετών στην Ισπανία, συρρικνώθηκε στην Ιταλία, ενώ κατέγραψε οριακή άνοδο στη Γαλλία.

 

Οι σημερινές ανακοινώσεις επιβεβαιώνουν την επιλογή του Μάριο Ντράγκι για χαλαρή νομισματική πολιτική προκειμένου να στηριχθεί η ευρωπαϊκή οικονομία.

 

Η εικόνα είναι καλύτερη στην Ελλάδα: Αν και ο δείκτης υποχώρησε το Σεπτέμβριο στο 53,6 από το 54,9 παραμένει ωστόσο σημαντικά υψηλότερα του 50 αντανακλώντας μεγάλη αύξηση της δραστηριότητας της μεταποίησης. Η απασχόληση στον κλάδο αυξάνεται, αν και με ελαφρώς μικρότερο ρυθμό από αυτόν του Αυγούστου. (Διαβάστε εδώ, την ανάλυση της Markit για την Ελλάδα)


protoselida

World Business

Volkswagen για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε εργοστάσιο σε πεδίο μάχης

Volkswagen για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε εργοστάσιο σε…

Ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση της εταιρείας να αναβάλλει την κατασκευή...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Δοκιμή πρώτη φορά «χειμερίας νάρκης» σε ανθρώπους

Δοκιμή πρώτη φορά «χειμερίας νάρκης» σε ανθρώπους

Άνθρωποι τέθηκαν από γιατρούς σε αναστολής ζωτικών λειτουργιών (suspended animation- κατάσταση «χειμερίας νάρκης») για πρώτη...

Περιβάλλον

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.