Στο μικροσκόπιο των ιταλικών αρχών το Netflix

Οι Ιταλοί εισαγγελείς ερευνούν τη Netflix Inc., μετά την αποτυχία της εταιρείας streaming να υποβάλει φορολογική δήλωση, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.

 

Το δικαστήριο του Μιλάνου άνοιξε την έρευνα, καθώς οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι η Netflix έχει αρκετή φυσική παρουσία στην Ιταλία – συμπεριλαμβανομένων καλωδίων οπτικών ινών και servers – για να χαρακτηριστεί ως τοπική επιχείρηση που πρέπει να πληρώνει φόρους, δήλωσαν οι πηγές.

 

Η Ιταλία λαμβάνει δραστικά μέτρα σχετικά με τις πολυεθνικές επιχειρήσεις για να εξασφαλίσει ότι θα καταβάλουν τους φόρους τους. Η μητρική της Gucci, Kering SA, συμφώνησε να καταβάλει 1,25 δισ. ευρώ το Μάιο ως συμβιβασμό σε μια έρευνα σχετικά με τις πληρωμές φόρων του brand από το 2011 έως το 2017. Η υπόθεση αυτή διευρύνθηκε για να επικεντρωθεί στην αμοιβή των μεμονωμένων διαχειριστών.

 

Οι αρχές στοχεύουν επίσης σε άλλες παγκόσμιες εταιρείες. Η Mastercard Inc. δήλωσε την Τετάρτη ότι συμμορφώνεται με υποχρεωτικό φορολογικό έλεγχο στην Ιταλία μετά από αναφορές επιδρομών στα γραφεία της από την ιταλική οικονομική αστυνομία.

 

Δεν είναι ο πρώτος γίγαντας τεχνολογίας των ΗΠΑ που θα αντιμετωπίσει τον έλεγχο των ιταλικών φορολογικών αρχών. Η Amazon.com Inc. και η Alphabet Inc. της Google έχουν διευθετήσει ξεχωριστές έρευνες τα τελευταία χρόνια με πληρωμές συνολικού ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

 

H Netflix επιταχύνει την χρήση των τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών σε περιοχές σε όλο τον κόσμο για να δώσει στο περιεχόμενό του μια πιο τοπική χροιά και να προσελκύσει περισσότερους θεατές. Έχει φτάσει πάνω από το 30% των διαθέσιμων πελατών σε αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αλλά έχει περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης στις νότιες χώρες.

 

Η εταιρεία αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη πρόκληση από ανταγωνιστικές πλατφόρμες streaming και σόκαρε τους επενδυτές τον Ιούλιο, όταν ανακοίνωσε πτώση στους πελάτες στις ΗΠΑ και βραδύτερη ανάπτυξη στο εξωτερικό.


protoselida

World Business

 Καλύφθηκε η διάθεση μετοχών της Alibaba

Καλύφθηκε η διάθεση μετοχών της Alibaba

Πολλές φορές έχει καλυφθεί το βιβλίο προσφορών, στη δημόσια προσφορά της κινεζικής Alibaba Group στο...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.