Deal News Online

undefined

Στο μικροσκόπιο των ιταλικών αρχών το Netflix

Οι Ιταλοί εισαγγελείς ερευνούν τη Netflix Inc., μετά την αποτυχία της εταιρείας streaming να υποβάλει φορολογική δήλωση, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.

 

Το δικαστήριο του Μιλάνου άνοιξε την έρευνα, καθώς οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι η Netflix έχει αρκετή φυσική παρουσία στην Ιταλία – συμπεριλαμβανομένων καλωδίων οπτικών ινών και servers – για να χαρακτηριστεί ως τοπική επιχείρηση που πρέπει να πληρώνει φόρους, δήλωσαν οι πηγές.

 

Η Ιταλία λαμβάνει δραστικά μέτρα σχετικά με τις πολυεθνικές επιχειρήσεις για να εξασφαλίσει ότι θα καταβάλουν τους φόρους τους. Η μητρική της Gucci, Kering SA, συμφώνησε να καταβάλει 1,25 δισ. ευρώ το Μάιο ως συμβιβασμό σε μια έρευνα σχετικά με τις πληρωμές φόρων του brand από το 2011 έως το 2017. Η υπόθεση αυτή διευρύνθηκε για να επικεντρωθεί στην αμοιβή των μεμονωμένων διαχειριστών.

 

Οι αρχές στοχεύουν επίσης σε άλλες παγκόσμιες εταιρείες. Η Mastercard Inc. δήλωσε την Τετάρτη ότι συμμορφώνεται με υποχρεωτικό φορολογικό έλεγχο στην Ιταλία μετά από αναφορές επιδρομών στα γραφεία της από την ιταλική οικονομική αστυνομία.

 

Δεν είναι ο πρώτος γίγαντας τεχνολογίας των ΗΠΑ που θα αντιμετωπίσει τον έλεγχο των ιταλικών φορολογικών αρχών. Η Amazon.com Inc. και η Alphabet Inc. της Google έχουν διευθετήσει ξεχωριστές έρευνες τα τελευταία χρόνια με πληρωμές συνολικού ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

 

H Netflix επιταχύνει την χρήση των τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών σε περιοχές σε όλο τον κόσμο για να δώσει στο περιεχόμενό του μια πιο τοπική χροιά και να προσελκύσει περισσότερους θεατές. Έχει φτάσει πάνω από το 30% των διαθέσιμων πελατών σε αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αλλά έχει περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης στις νότιες χώρες.

 

Η εταιρεία αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη πρόκληση από ανταγωνιστικές πλατφόρμες streaming και σόκαρε τους επενδυτές τον Ιούλιο, όταν ανακοίνωσε πτώση στους πελάτες στις ΗΠΑ και βραδύτερη ανάπτυξη στο εξωτερικό.


protoselida

World Business

Google: Αγωγές ύψους 4,5 δισ. ευρώ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Google: Αγωγές ύψους 4,5 δισ. ευρώ για παραβίαση…

Μπαράζ αγωγών εναντίον της Google έχουν καταβληθεί,  για παραβίαση προσωπικών δεδομένων χρηστών της, η οποία...

Media

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη στον Εβρο

Der Standard: Πόλεμος νεύρων Ελλάδας-Τουρκίας για το φράχτη…

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Περιβάλλον

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Greenpeace: 6 σημεία κλειδιά για πλαστικά μιας χρήσης

Με σημερινή επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, η περιβαλλοντική οργάνωση...

Τουρισμός

Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου 2020: Το πλήρες πρόγραμμα

Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου 2020: Το πλήρες πρόγραμμα

Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες του φετινού καλοκαιριού το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου βρίσκει το δρόμο...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.