Μοσκοβισί: Εκτιμώ ότι θα κλείσει το δημοσιονομικό κενό

Για ουσιαστική πρόοδος στην Ελλάδα έκανε λόγο ο απερχόμενος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στα γραφεία της ΕΕ στο κέντρο της Αθήνας.

 

Οι δηλώσεις έρχονται λίγες ημέρες πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόκλιση δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης έχει περιοριστεί στα 500 εκατ. ευρώ.

 

Ερωτώμενος για τον ειδικό λογαριασμό στον οποίο είχε αναφερθεί ο Αλεξης Τσίπρας στις 12 Μαϊιου αναφορικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα (την ίδια ημέρα που είχε ανακοινώσει και την παροχή 13ης σύνταξης) ο κ. Μοσκοβισί απάντησε χαρακτηριστικά:

 

«Είναι γνωστό ότι ο κ. Τσίπρας είναι φίλος μου, αλλά σήμερα δεν είναι κυβέρνηση» και συνέχισε λέγοντας ότι η καλύτερη λύση είναι αυτό που λέει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ: να αυξηθεί η ανάπτυξη ώστε να χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια το επόμ,ρνο διάστημα για επίτευξη του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

 

Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα συνεχιστούν και μετά την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού κατά την πάγια τακτική που ισχύει για όλες τις χώρες – μέλη της Ευρωζώνης.


protoselida

World Business

Volkswagen για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε εργοστάσιο σε πεδίο μάχης

Volkswagen για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε εργοστάσιο σε…

Ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση της εταιρείας να αναβάλλει την κατασκευή...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Δοκιμή πρώτη φορά «χειμερίας νάρκης» σε ανθρώπους

Δοκιμή πρώτη φορά «χειμερίας νάρκης» σε ανθρώπους

Άνθρωποι τέθηκαν από γιατρούς σε αναστολής ζωτικών λειτουργιών (suspended animation- κατάσταση «χειμερίας νάρκης») για πρώτη...

Περιβάλλον

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.