Στο Δίκτυο Πολιτιτιστικών Διαδρομών Venetian Cultural Routes η Κρήτη

Την ένταξη της Κρήτης στο Δίκτυο Πολιτιτιστικών Διαδρομών Venetian Cultural Routes αποφάσισε η Περιφέρεια Κρήτης, μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου Ca'Foscari της Βενετίας.

 

Συγκεκριμένα, το Διεθνές Κέντρο Σπουδών Τουριστικής Οικονομίας, το οποίο υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Βένετο της Ιταλίας , προσκάλεσε την Περιφέρεια Κρήτης να συμμετάσχει στο δίκτυο Venetian Cultural Route. Πρόκειται για ένα δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν 6 χώρες, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Ελλάδα και η Κύπρος.

 

Στόχος του δικτύου, είναι η ένταξη της Ενετικής Πολιτιστικής Διαδρομής στις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η πιστοποίηση Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί εγγύηση αριστείας, ενώ αποτελεί βασικό πόρο για υπεύθυνο τουρισμό και βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, μέσω του εν λόγω προγράμματος, προσφέρει ένα μοντέλο πολιτιστικής και τουριστικής διακρατικής διαχείρισης, που ενθαρρύνει συνέργειες μεταξύ των εθνικών, περιφερειακών και τοπικών αρχών, σε ένα ευρύ φάσμα ενώσεων και κοινωνικοοικονομικών φορέων.

 

Έχουν καθιερωθεί πάνω από 30 Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την αρχιτεκτονική και τα τοπία μέχρι θρησκευτικές επιρροές, από τη γαστρονομία και την άυλη κληρονομιά, μέχρι τις μεγάλες μορφές της ευρωπαϊκής τέχνης, της μουσικής και της λογοτεχνίας.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι το δίκτυο θα προβαίνει σε καινοτόμες δραστηριότητες και έργα με πέντε προτεραιότητες δράσης: συνεργασία στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, αξιοποίηση της μνήμης, της ιστορίας και της ευρωπαϊκής κληρονομιάς, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές για τους νέους της Ευρώπης, σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές, πολιτιστικό τουρισμό και βιώσιμη ανάπτυξη.


protoselida

World Business

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το φυσικό αέριο στην Ουκρανία

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το…

Eπίσημη επιστολή στην Ουκρανία έχει στείλει η Gazprom, προτείνοντας είτε να επεκταθεί η τρέχουσα συμφωνία...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Τεχνολογία

PayPal: Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων

PayPal: Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων

Τον Ιούλιο 2019, η PayPal λάνσαρε τη διεθνή υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων Xoom σε πάνω από...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.