Στο Κάιρο αύριο ο Μητσοτάκης

Για την τριμερή με Κύπρο και Αίγυπτο

 

Στην σκιά της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τον απόηχο της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην περιοχή, πραγματοποιείται την Τρίτη η 7η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

 

Οι τρεις χώρες έχουν βρει κοινό βηματισμό στα ενεργειακά ζητήματα, που είναι κυρίαρχα, ενώ, τηρούν κοινή στάση απέναντι στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και δείχνουν την Άγκυρα ως τον παράγοντα αστάθειας στην περιοχή. Το γεγονός αυτό προκαλεί ιδιαίτερο εκνευρισμό στην Τουρκία, καθώς απομονώνεται και μένει χωρίς συμμάχους. Παρόλα αυτά συνεχίζει να λειτουργεί εμπρηστικά τόσο σε επίπεδο δηλώσεων, όσο και ενεργειών. Για σήμερα έχει προαναγγείλει ότι το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» θα ξεκινήσει νέο γύρο γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κύπρου.

 

Η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, να μεταβαίνει εκτάκτως στην Λευκωσία για επαφές με τον κύπριο ομόλογο του και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Στις συναντήσεις του θα τους ενημερώσει και τα όσα συζητήθηκαν με τον κ. Πομπέο στην Αθήνα και αφορούν τη συμπεριφορά της Τουρκίας και το Κυπριακό.

 

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επρόκειτο να επισκεφθεί από σήμερα την Αίγυπτο ακύρωσε την πρώτη ημέρα του ταξιδιού του και θα φτάσει στο Κάιρο κατευθείαν την Τρίτη ώστε να πάρει μέρος στην τριμερή συνάντηση. Το Μέγαρο Μαξίμου επικαλείται τον φόρτο εργασίας του Πρωθυπουργού στην Αθήνα για την αλλαγή στο πρόγραμμα του ταξιδιού, όμως, μπορούμε βασίμως να εικάσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να βρίσκεται στην Αθήνα και να έχει διαρκή ενημέρωση για τα τεκταινόμενα. Από το πρωθυπουργικό γραφείο θα είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, εφόσον κάτι τέτοιο καταστεί αναγκαίο, ενώ θα έχει άμεσα όλη την πληροφόρηση που χρειάζεται για να εκτιμήσει τις κινήσεις του.

 


protoselida

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Ευρωπαϊκά domain names με ελληνικά

Ευρωπαϊκά domain names με ελληνικά

Την δυνατότητα ο κάθε ενδιαφερόμενος να δημιουργήσει έναν διαδικτυακό τόπο πλήρως με χαρακτήρες του ελληνικού...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.