Την Παρασκευή τα ραντεβού του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι η ψήφος των εκτός επικράτειας Ελλήνων

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επικοινωνίες από το γραφείο του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, για τον προγραμματισμό επαφών.

 

Σε αυτό το παλαίσιο, έχουν ήδη έχουν κλειστεί για την προσεχή Παρασκευή τα ραντεβού στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή με τους Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά και Δημήτρη Κουτσούμπα.

 

Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές επικοινωνίες, ενώ αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι η ψήφος των εκτός επικράτειας Ελλήνων.

 

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από τους πολιτικούς αρχηγούς


Αναβίωση του νόμου Σκανδαλίδη - Παυλόπουλου, με ένα λελογισμένο μπόνους 45 εδρών στο πρώτο κόμμα, έτσι ώστε να προκύπτει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία με ποσοστό 40%, προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για τον εκλογικό νόμο των βουλευτικών εκλογών το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολιτικούς αρχηγούς και να προωθήσει προς ψήφιση από τη Βουλή μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

Επιδίωξη του κυβερνητικού επιτελείου είναι μέσα από την ανταλλαγή απόψεων σε επίπεδο κορυφής να βρεθεί κοινή συνισταμένη στο τρίπτυχο των θεμάτων που αφορούν την εκλογική διαδικασία και είναι η διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από τους ψηφοφόρους που διαμένουν εκτός Ελλάδος, καθώς και οι αλλαγές στα εκλογικά συστήματα της απλής αναλογικής τόσο στις βουλευτικές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Αν και η πρωθυπουργική πρόσκληση, η οποία απευθύνεται στους Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρη Κουτσούμπα, Κυριάκο Βελόπουλο και Γιάνη Βαρουφάκη, αφορά καταρχήν την «εθνική πρωτοβουλία» που, σύμφωνα με συνεργάτες του, αναλαμβάνει ο κ. Μητσοτάκης για να λύσει τον γόρδιο δεσμό με την άσκηση του δικαιώματος ψήφου από τους Ελληνες του εξωτερικού.

 

Η ατζέντα, ωστόσο, των διαδοχικών επαφών θα είναι ανοιχτή και θα περιλάβει και άλλα θεσμικά ζητήματα, όπως η συνταγματική αναθεώρηση, που έχει μπει στην τελική της φάση και απαιτεί διακομματική συνεννόηση, ενδεχομένως η σχετιζόμενη με όλα αυτά εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του νέου χρόνου, αλλά και όποιο άλλο ζήτημα αιχμής, όπως το Μεταναστευτικό, θέσουν στο τραπέζι ή ζητήσουν ενημέρωση οι επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων κομμάτων.

 


protoselida

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Ευρωπαϊκά domain names με ελληνικά

Ευρωπαϊκά domain names με ελληνικά

Την δυνατότητα ο κάθε ενδιαφερόμενος να δημιουργήσει έναν διαδικτυακό τόπο πλήρως με χαρακτήρες του ελληνικού...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.