Πρωτοψάλτης: Στόχος η ανανέωση του ΟΑΕΔ

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για τον στόχο του ο οργανισμός να γίνει πιο σύγχρονος και να ταυτόχρονα να στηριχθεί στις τοπικές κοινωνίες.

 

«Θέλουμε ένα νέο ΟΑΕΔ, ο οποίος να είναι συγχρονισμένος με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, για αυτό και θέλουμε να δούμε πώς και εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε αποτελεσματικά τις προσπάθειες που γίνονται, τόσο για τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας -που είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης-, όσο και για την επαρκή κάλυψη των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, οι οποίες πολλές φορές δυστυχώς μένουν άδειες, αφού δεν βρίσκονται εργαζόμενοι με τις δεξιότητες που απαιτούνται».

 

Παράλληλα, ο Σπύρος Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι «ο ΟΑΕΔ είναι εδώ έτοιμος να συνδράμει αποφασιστικά στις προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών για οικονομική ανάπτυξη και για αύξηση της απασχόλησης».

 

Αναφερόμενος στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ο διοικητής του ΟΑΕΔ είπε ότι «πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα με 35.000 θέσεις, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν» και πρόσθεσε: «Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο σχεδιασμό του νέου προγράμματος και προχωράμε πολύ γρήγορα και στοχευμένα, διότι θέλουμε ειδικά να βοηθήσουμε ομάδες, οι οποίες έχουν μεγάλη δυσκολία στην αγορά εργασίας, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι. Επίσης, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι οι ανάγκες που καλύπτουμε, δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μία σημαντική εμπειρία, η οποία θα τους βοηθήσει αργότερα στην αγορά εργασίας».

 

 

 

 


protoselida

World Business

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το φυσικό αέριο στην Ουκρανία

Η Gazprom προτείνει συμφωνία 1 έτους για το…

Eπίσημη επιστολή στην Ουκρανία έχει στείλει η Gazprom, προτείνοντας είτε να επεκταθεί η τρέχουσα συμφωνία...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Τεχνολογία

PayPal: Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων

PayPal: Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων

Τον Ιούλιο 2019, η PayPal λάνσαρε τη διεθνή υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων Xoom σε πάνω από...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.