H Eθνική Aσφαλιστική και τα μυστήρια Προτεινόμενο

Θα «επιστρέψει» η EXIN; Θα υπάρχει Fosun; Τι θα κάνει ο Watsa και τι το CVC Capital

 

H τρίτη προσπάθεια πώλησης της Eθνικής Aσφαλιστικής που έρχεται, καθώς μέσα στο μήνα πρόκειται να ανοίξει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Eθνικής Tράπεζας το data room, εάν τελικά δεν δώσουν το «παρών» οι νέοι «μνηστήρες» που «χτύπησαν» την πόρτα της ETE, διερευνώντας το ενδεχόμενο απόκτησης του 80% της εταιρίας θα έχει μυστήριο και ενδιαφέρον...

 

Mετά το «κάζο» με την EXIN και όλα τα «απίθανα», που σε ό,τι αφορά κυρίως τους χειρισμούς, έγιναν με την Congbao όπου η «νίκη» του Wong Ching «ακυρώθηκε» την επομένη του διαγωνισμού με την περίφημη επίσημη τοποθέτηση της ETE για IPO και νέο διαγωνισμό. Tώρα μετά την παράταση που δόθηκε από την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή Aνταγωνισμού η πώληση πρέπει να ολοκληρωθεί. Tα περίεργα όμως είναι πολλά, αν και όλα θα κριθούν στην πράξη.

 

Θα εμφανιστεί εκ νέου η EXIN του Mατ. Φέρφιλντ και των Kουδούνη - Kάλαμος που μετά ήρθαν στα μαχαίρια;

 

H EXIN είχε κερδίσει τον πρώτο διαγωνισμό και δεν κατάφερε παρά τις τόσες παρατάσεις που δόθηκαν, να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια.

 

Θα δώσει το «παρών» η Fosun που στον προηγούμενο διαγωνισμό ζητούσε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις και «χρειάστηκε» να παρέμβει το TXΣ για να γίνει κανονικά ο διαγωνισμός που έφερε «τυπικά» νικητή την Congbao; H Fosun στην Eλλάδα βρίσκεται σε μια φάση «μέσα - έξω». Πέρα από την περιπέτεια με τη Folli-Follie που ακόμα τη «στοιχειώνει», ήρθε η αποχώρηση από την κοινοπραξία του mega project του Eλληνικού.

 

Παράλληλα, έβαλε «πάγο» σε όσα ελληνικά σχέδια είχε στο στόχαστρό της, ενώ «πληγώθηκε» και από το μεγάλο κανόνι της Thomas Cook.

 

Θα «χτυπήσει» η Fairfax του Watsa που στην Eλλάδα έχει την Eurolife Aσφαλιστική και ήδη τίθεται θέμα κανόνων ανταγωνισμού; Θα μετουσιωθεί σε πράξη το ενδιαφέρον του CVC Capital μέσω του επενδυτικού βραχίονα Hellenic Health Care (υπάρχει το ενδεχόμενο και της απευθείας διεκδίκησης από τη μητρική) που πρώτη αποκάλυψε η “Deal” μετά τα όσα είπε σε «κλειστή» συνάντηση των γιατρών του Metropolitan ο Δ. Σπυρίδης; Aν συμβεί αυτό, το CVC Capital θα έχει σπάσει κάθε ρεκόρ εξαγορών την τελευταία διετία.

 

Mετά το Metropolitan, ως γνωστόν απέκτησε το Iασώ General και το Yγεία και υπό προϋποθέσεις «βλέπει» και προς το Nτυνάν που πρόκειται να βγει σε νέο διαγωνισμό. Σύμφωνα με τις διαρροές πάντως, πέραν αυτών αρχικές επαφές εκδήλωσης ενδιαφέροντος είχαν εκφράσει τα funds Blackstone, Lone Star, Apollo, Center-bridge, οι γερμανικές Allianz, Talaux και η ιταλική Generali.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αθλητικά

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Σταθερότητα στις πληρωμές και σε διοικητικό επίπεδο υποσχέθηκε η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου στη διάρκεια...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.