Οι δηλώσεις Τραμπ «βουλιάζουν» την τουρκική λίρα

Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε νωρίτερα σε χαμηλά μήνα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τη σχεδιαζόμενη εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων της Άγκυρας στη Βόρεια Συρία, αλλά και τις προειδοποιήσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι μπορεί να καταστρέψει την τουρκική οικονομία αν η επιχείρηση της Τουρκίας «ξεπεράσει τα όρια».

 

Η λίρα, που τη Δευτέρα απόλεσε πάνω από το 2% της αξίας της και έκλεισε στα 5,8370 δολάρια ΗΠΑ, σήμερα υποχώρησε ακόμα περισσότερο στα 5,8415 δολ. – που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Σεπτεμβρίου.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν ολοσχερώς και θα εξαλείψουν από τον χάρτη την οικονομία της Τουρκίας αν αναλάβει δράση στη Συρία που θα εκληφθεί ως «εκτός ορίων». Προηγουμένως είχε ανακοινώσει την απόσυρση αμερικανικών ειδικών δυνάμεων του στρατού από τη ΒΑ Συρία, αφήνοντας έτσι ουσιαστικά στο έλεος της τουρκικής εισβολής τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία που εδώ και μεγάλο διάστημα έχουν συμμαχήσει με την Ουάσινγκτον. Η Άγκυρα τους κατηγορεί ως τρομοκράτες.

 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συναλλαγματικής κρίσης πέρυσι, η λίρα έχασε σχεδόν το 30% της αξίας της έναντι του δολαρίου, εν μέρει λόγω των ανησυχιών για την επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αθλητικά

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Σταθερότητα στις πληρωμές και σε διοικητικό επίπεδο υποσχέθηκε η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου στη διάρκεια...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.