Αραχωβίτης: Eθνικό πρόβλημα η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ σε ελληνικά προϊόντα

«Η θέση μας για την αντιμετώπιση της επιβολής δασμών σε Ευρωπαϊκά και δη σε Ελληνικά αγροτικά προϊόντα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είναι ότι αυτό αποτελεί πρωτίστως εθνικό αλλά, ταυτόχρονα, και ευρωπαϊκό πρόβλημα. Κατά συνέπεια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής κοινής εξωτερικής πολιτικής και της αλληλεγγύης», σχολιάζει ο αρμόδιος τομεάρχης με αφορμή της αύξηση των αμερικανικών δασμών σε ελληνικά προϊόντα.

 

«Ο σημερινός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τις δηλώσεις του φαίνεται να αποκλίνει από αυτή την θέση. Έτσι, αντί να συνταχθεί με τους ομόλογους του για μια κοινή ευρωπαϊκή θέση απέναντι στην αμερικανική πλευρά, προτίμησε την αυθαίρετη, μονομερή διαπραγμάτευση η οποία τέλειωσε συνοπτικά πριν την έλευση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας. Η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ δεν βρήκε να αρθρώσει ούτε μια λέξη για την επιβολή δασμών σε Ελληνικά Προϊόντα στον Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

 

Η τακτική αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ, να μην επιδιώκει την συνδιαμόρφωση μετώπου στην ΕΕ, οδηγεί στην απομόνωση. Ταυτόχρονα δε, οι μεγαλοστομίες σταματούν στα δελτία τύπου καθώς δεν έθεσε το θέμα στην αμερικάνικη πλευρά με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην χώρα μας. Το θύμα, βέβαια, παραμένει ο Έλληνας αγρότης και κτηνοτρόφος».


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.