Κοντά σε συμφωνία Eurobank και Pimco

Αναμένεται νέα προσφορά

 

Σε αναμονή νέας, βελτιωμένης, προσφοράς από την Pimco βρίσκεται η Eurobank για την αγορά του 80% της FPS και του 20% των ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης της τιτλοποίησης Cairo.

 

Από την πλευρά της τράπεζας επικρατεί αισιοδοξία για το ενδεχόμενο της συμφωνίας με την Pimco καθώς αναμένεται να προχωρήσει σε βελτίωση των όρων της προσφοράς της, όσον αφορά στο τίμημα για την FPS και τον χρονισμό καταβολής του.

 

Όπως είναι γνωστό, η Eurobank εισήλθε σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την Pimco στα τέλη Ιουνίου, με αντικείμενο την πώληση του 80% της θυγατρικής της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από πιστώσεις, FPS, καθώς και του 20% των ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine note) της τιτλοποίησης καταγγελμένων ενυπόθηκων δανείων, ονομαστικής αξίας περίπου 7,4 δισ. ευρώ (project Cairo).

 

Η ενδεικτική προσφορά της Pimco, για την αγορά του 80% της Financial Planning Services (FPS) και του 20% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης του Cairo, ήταν στα επίπεδα των 380 εκατ. ευρώ. Μετά, όμως, τη διενέργεια εξαιρετικά λεπτομερούς και πολύπτυχου due diligence, η Pimco υπέβαλε, εντός της περιόδου αποκλειστικότητας, δεσμευτική προσφορά, που σύμφωνα με πληροφορίες, υπολείπεται σημαντικά της ενδεικτικής. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν χωρίς πλέον την «ομπρέλα» της αποκλειστικότητας, καθώς η τράπεζα φέρεται να απέρριψε σχετικό αίτημα της Pimco.

 


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αθλητικά

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Νέα ΑΜΚ στον Παναθηναϊκό ύψους 5 εκ. ευρώ

Σταθερότητα στις πληρωμές και σε διοικητικό επίπεδο υποσχέθηκε η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου στη διάρκεια...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.